+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

> STUDIO CLASS,
WORKSHOPS

Time

2:30 PM - 5:30 PM

Location

> Sambodhi | SALA 2

Date

13 Apr 2024
Expired!

Bine cu tine: Yoga pentru Suflet si Corp si Intelepciunea Basmelor

Crezi in basme? Sau, mai bine zis, crezi in magia basmelor?

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti” – din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au adunat seara in jurul focului si au impartasit povesti și întâmplări. Este ceva foarte cald, liniștitor și vindecator în felul în care oamenii au știut dintotdeuna să se orienteze către comunitate, povești și resursele interioare pentru a face față provocărilor vieții și a evolua.
Basmele, chiar daca au fost aproape de noi si ne-au inspirat in copilarie, nu sunt deloc doar povesti de adormit copii. Ele sunt creații conectate cu mitologia si pastreaza in ele nu doar capacitatea de a ne ajuta sa pășim din viata de zi cu zi intr-un spatiu plin de semnificatie si sens, dar au si puterea de a vindeca.

De ce basme și yoga? Ambele au darul de a ne aduce aproape de noi, intre noi și de a vindeca și chilibra și impreună conduc la o mai buna integrare prin corp, minte si suflet a aspectelor si experientelor prin care trecem si care ne ajuta sa devenim mai completi. De asemenea, atat basmele, cat si yoga au ca obiectiv devenirea noastra ca fiinte umane, ne invata despre puterea rezilientei si a propriilor resurse si ne ajuta sa ne descoperim autenticitatea.

Te invit cu drag la o serie de ateliere in care vom explora impreuna intelepciunea basmelor si a corpului pentru ca tu:
• sa te cunoști mai bine,
• sa te bucuri de un spatiu de explorare interioara si
• sa deprinzi moduri noi de a da sens vieții, relatiilor si aspectelor din viata ta.

Ca și visele, basmele au darul de a pastra sanatoasa atitudinea noastra constienta prin aceea ca sunt creatii nu foarte sofisticate ale inconstientului. (Marie–Louise von Franz, The Feminine in Fairy Tales).
Călătoriile parcurse de eroii și eroinele din basme, provocările pe care le au de înfruntat, soluțiile pe care le găsesc, ajutoarele care se arată când este mai multă nevoie de ele nu sunt simple povești de adormit copiii. Sunt modele de acțiune, modalități de gestionare a greului/prea-mult-ului vieții, sunt daruri pe care le primim de la cei dinaintea noastră ca să ne ghideze.

Maturizare și traiul în lumea aceasta mai degraba consumeristă si de tip fast-food, care desconsideră lumea imaginației calificând-o drept inutilă și neproductivă, ne îndepărtează, din păcate, de autentic și acutizează în noi sentimentul de însingurare și chiar de alienare.

Pasionatul de basme și legende folclorice știe că, dincolo de specificul și particularitățile zonale, temele se repetă, arhetipurile sunt similare, de asemenea, provocările și nici soluțiile nu diferă fundamental, ca și când exista tangente intre firele epice, chiar daca basmele sunt din cele mai indepartate colturi ale lumii.
Conectarea cu lumea basmelor facilitează conștientizarea conexiunii pe care o avem cu ceilalți oameni și despre care am uitat: nu suntem singurii care se confruntă cu problema/provocarea respectivă! Au fost și alții înaintea noastră și cu intelepiciune au lăsat o poveste pentru noi cei de acum.

Si chiar acesta este un alt aspect important al basmelor: ele ne aduc acasa, intr-un fel de acasa poate demult uitat, cadva din copilarie si ne amintesc ca nu suntem singuri de-a lungul vietii si al multelor provocari prin care trecem. Aproape intotdeauna exista chei de rezolvare a situatiilor chiar si cele mai complexe, in interior, si ne putem conecta la aceste resurse.
Cand aflam despre eroi care lupta cu zmei sau dragoni, parcă nu ne mai simțim atât de pierduți în luptele pe care trebuie să le purtăm cu proprii dragoni si zmei din vietile noastre, cu dificultatile in sine. Omenirea s-a confruntat cu provocari dintotdeauna, iar provocările sunt o realitate dureroasă, dar absolut necesară pe drumul devenirii fiecaruia. Basmele ilustreaza cu simplitate aceasta realitate a omului, conditia noastra profund umana, in care ne regăsim în situații problematice pe care trebuie să le depășim, adică să găsim un sens mai înalt sau să instaurăm ordinea într-o starea anterioară de haos .
Din punct de vedere psihologic, basmele reflecta un peisaj interior, iar personajele sunt aspecte dinauntrul nostru: astfel, ele reprezinta arhetipuri in cel mai curat, simplu si concis mod.

Ritmul vietii si numeroasele liste cu lucruri de rezolvat zi de zi ne indeparteaza de starea de echilibru interior. Practica yoga are atat de multe beneficii, printre care linistirea interioara, centrare si conectarea cu stari de bine. Prin practica asanelor, corpul se detensionează, ceea ce aduce mai multa libertate si flexibilitate interioara, dar si in interactiunea cu lumea din exterior. Mai mult, practica yoga intareste imunitatea si sporeste increderea de sine, asta daca mai era de motive in plus:).
E important sa iti amintesti ca cea mai importanta persoana din viata ta esti chiar tu, iar asta vine la pachet cu asumarea responsabilității față de corpul, mintea și sufletul tău .
Clasa este adaptata nevoilor persoanelor care petrec mult timp la calculator dar si celor mai activi si care doresc sa se bucure de numeroasele beneficii ale practicii yoga si mai ales de energia minunata pe care o aducem in noi.

Durata unui workshop este de aproximativ 3 ore, cu o pauza.
• In prima parte, pășim pe tărâmul basmelor, simbolurilor si semnificațiile lor si conectăm arhetipurile cu experinețele vieții de zi cu zi.
• În a doua parte, pentru aproximativ 90 de minute coborâm în corp, ne conectam cu tehnici de respirație și meditație și clătorim înspre propria lume interioară prin asane.

Este important ca tinuta sa fie lejera si sa permita miscari ample.

Când: 13 aprilie, ora 14.30-17.30. Este o serie de 6 ateliere, o data la doua sambete, in acelasi interval. Datele sunt: 17 februarie, 2 martie, 16 martie, 30 martie, 13 aprilie, 27 aprilie.

Unde: Sambodhi Studio, strada Popa Rusu 16A
Durata atelierului: 3 ore cu o pauza de 15 minute
Contribuția de participare: 130 de lei. Plata poate fi făcută cash sau în contul de Revolut.

Vino așa cum ești! Saltelutze avem și noi la studio, mai ai nevoie doar de haine lejere.
Nu este necesară experiența anterioară în practica yoga sau cunostinte despre basme/mitologie,
Înscrieri completand formularul de mai jos.

Cu cine?
Sunt Irina Goldstein, pasionată de yoga și moduri de conectare cu corpul, tehnici de vindecare alternativă (terapeut EFT și tehnici șamanice, Reiki), art-therapy și de psihologie. Am fost de mica atrasă de magia lecturilor si a basmelor din care am citit până la o vărsta avansată și citesc inclusiv acum☺ Am descoperit poate deloc intâmplător ulterior, în contextul analizei personale în psihoterapie și al propriilor căutări spirituale autori aplecați cu har asupra interpretării basmelor și am poposit pe tărâmul acesta cu o foame nebănuită. Pentru că ofera sens, oferă un tip de hrană pe care nu am gasit-o niciunde și care luminează părți pe care nici nu le știam din propriul drum numit viață.
Și am descoperit și yoga. Acum 8 ani și de atunci a devenit o practică de suflet care m-a însoțit și m-a ajutat să depășesc momente provocatoare pe drumul reîntoarcerii către Sine și să mă bucur de mine și de viață cu bucurie si sincera curiozitate. Am absolvit cursul de instructor de Hatha Yoga (TTC 200 ore) în 2021 și sunt înscrisă ca instructor Yoga Alliance. Anterior am explorat clase și stiluri diferite de yoga, am inclus elemente în practica proprie și am transmis și transmit cu bucurie cele învățate celor dragi și curioși. Practica meditației, unul din cele mai importante elemente în yoga, am învățat-o în Thailanda, pe parcursul unui retreat de meditație Vipassana și apoi am aprofundat într-un retreat derulat în România.

Am descoperit, după absolvirea a două facultăți, de stiinte politice si de psihologie, că o viață împlinită include cu necesitate un corp viu, activ și flexibil, iar în lipsa lui, cunoașterea acumulată are un fel de sterilitate care nu hrănește pe deplin sufletul. Conectarea la corp prin practica yoga este unul din cele mai împlinitoare și hrănitoare practici care există, așa că vă aștept cu drag să ne bucurăm împreună!

Irina Goldstein. Instructor Yoga

Organizer

Irina Goldstein. Instructor Yoga
Email
Irina.cppt@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=75

Sunt pasionată de yoga și moduri de conectare cu corpul, tehnici de vindecare alternativă (terapeut EFT și tehnici șamanice, Reiki), art-therapy și de psihologie. Am descoperit yoga acum 7 ani și de atunci a devenit o practică de suflet care m-a însoțit în fiecare etapă a vieții și m-a ajutat să depășesc momente dificile și foarte dificile pe drumul reîntoarcerii către Sine și să mă bucur de mine și de viață. Am absolvit cursul de instructor de Hatha Yoga (TTC 200 ore) în 2021 și sunt înscrisă ca instructor Yoga Alliance. Anterior am explorat clase și stiluri diferite de yoga, am inclus elemente în practica proprie și am transmis și transmit cu bucurie cele învățate celor dragi și curioși. Practica meditației, unul din cele mai importante elemente în yoga, am învățat-o în Thailanda, pe parcursul unui retreat de meditație Vipassana și apoi am aprofundat într-un retreat derulat în România. Am descoperit, după absolvirea a două facultăți, că o viață împlinită include cu necesitate un corp viu, activ și flexibil, iar în lipsa lui, cunoașterea acumulată are un fel de sterilitate, adică nu hrănește pe deplin sufletul. Conectarea la corp prin practica yoga este unul din cele mai împlinitoare și hrănitoare practici care există, așa că vă aștept cu drag să ne bucurăm împreună!

Date

13 Apr 2024
Expired!

Time

2:30 PM - 5:30 PM

Activity

> STUDIO CLASS,
WORKSHOPS

Location

> Sambodhi | SALA 2
Irina Goldstein. Instructor Yoga

Organizer

Irina Goldstein. Instructor Yoga
Email
Irina.cppt@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=75

Sunt pasionată de yoga și moduri de conectare cu corpul, tehnici de vindecare alternativă (terapeut EFT și tehnici șamanice, Reiki), art-therapy și de psihologie. Am descoperit yoga acum 7 ani și de atunci a devenit o practică de suflet care m-a însoțit în fiecare etapă a vieții și m-a ajutat să depășesc momente dificile și foarte dificile pe drumul reîntoarcerii către Sine și să mă bucur de mine și de viață. Am absolvit cursul de instructor de Hatha Yoga (TTC 200 ore) în 2021 și sunt înscrisă ca instructor Yoga Alliance. Anterior am explorat clase și stiluri diferite de yoga, am inclus elemente în practica proprie și am transmis și transmit cu bucurie cele învățate celor dragi și curioși. Practica meditației, unul din cele mai importante elemente în yoga, am învățat-o în Thailanda, pe parcursul unui retreat de meditație Vipassana și apoi am aprofundat într-un retreat derulat în România. Am descoperit, după absolvirea a două facultăți, că o viață împlinită include cu necesitate un corp viu, activ și flexibil, iar în lipsa lui, cunoașterea acumulată are un fel de sterilitate, adică nu hrănește pe deplin sufletul. Conectarea la corp prin practica yoga este unul din cele mai împlinitoare și hrănitoare practici care există, așa că vă aștept cu drag să ne bucurăm împreună!

5.0
Based on 374 reviews
powered by Google
js_loader
5.0
Based on 374 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Alice-Georgiana AbabiAlice-Georgiana Ababi
12:59 09 Apr 24
I found this place by sheer luck (& google) and it’s wonderful. They have a variety of classes, warm atmosphere and great instructors. Definitely recommend!
Luiza COMANESCULuiza COMANESCU
06:51 02 Apr 24
It’s all very welcoming, like coming home. The stuff is attentive, the space is breathable. I come there to connect on a deeper level with other beautiful souls 🤍
Roxana FeierRoxana Feier
04:09 02 Apr 24
Lots of different classes, like-minded people, many studio rooms, central. I like going there, there’s always something interesting to attend.
I highly recommend.Best Yoga studio in Bucharest. And i love this Studio. It's affordable, and for the reasonable price, You can find really great classes from truly great teachers. I've been practicing yoga at Sambodhi for more than 2 years now. I met so many great Teachers,peoples with very kind heart.Also i met my first yoga teacher Elena in Romania. Every sunday i go her class at Sambodhi. So for me Sambodhi is like a Home.I Would highly recommend Sambodhi to All Yogis.
Laura Alexandra NitaLaura Alexandra Nita
12:56 21 Mar 24
Lovely yoga studio, plently of classes where to choose from, available every day, nice events and retreats. I would definitely recommend it to my friends.
Gabriela IGabriela I
09:40 17 Mar 24
I attended a few classes and workshops until I became a regular at Rox Barbulescu's class, that I highly enjoy. From the beginning, I appreciated the atmosphere in the studio, all classrooms are nicely decorated, and everyone is nice and welcoming. I recommend this incubator to everyone, specifically mentioning the wide variety of classes, from yoga, pilates, to meditation, qigong and so on. Really lovely place!
Andreea JugaruAndreea Jugaru
10:51 09 Mar 24
Extremely grateful I've found a place like Sambodhi, cause it's more than a place which has all sort of classes, practices, workshops etc. It became a part of my personal healing and growing journey, it's where I've met wonderful human beings that otherwise I most likely wouldn't have met. I've found here support and empathy and an overload of kindness and acceptance. Regardless of which class/practice I'm going to I always feel better, happier, more relaxed, more aligned and without exception I always leave Sambodhi with a smile on my face and thankful I've made it yet to another class. So give yourself this gift that Sambodhi has to give cause it can take sooo many beautiful forms! In a world that tends to be grey, Sambodhi is a 🌈. Namaste 🙏❤️
Maria ConstantinescuMaria Constantinescu
19:19 05 Mar 24
A superlative experience,a reaI yoga practice that helped me more than anything with my health problems,there is a practice for each style of personality,some slower and some faster.Very thankful to the owner and to all the team!
Oana MOana M
19:42 29 Feb 24
My very happy place where I can meet myself. This is not a studio it is a place for the soul. There is attention to every detail, in beautiful house of golden age Bucharest.
Cristiana BucureciCristiana Bucureci
14:06 28 Feb 24
I started at Sambodhi with the yoga sessions and I liked the energy of the place and the people so much that I became a collaborator and now I teach collage workshops. It is my favorite place to relax, find myself and escape from the daily stress of Bucharest.They have a variety of self-connecting workshops through yoga, dance, meditation, creativity, it's impossible not to find something that resonates with you.The teachers are very well trained and attentive to the needs of the students, the environment is friendly, set up in such a way that you can detach and connect with yourself. And the prices seemed very good to me.I recommend the studio with all confidence!!!! 🙏❤️
Mariana GrigorescuMariana Grigorescu
13:05 28 Feb 24
Amazing experience about calm, finding peace and working the body !Always will find a warm welcome with smile and open heart , great teachers ( my favourite Cristina )and for this I am grateful!Thank you !🙏
Angella VecchioneAngella Vecchione
20:16 17 Jan 24
We loooooved the studio and the class! Everyone was super friendly and kind. They have several different classes at different times of the day. We did Back Pain focused Yoga for 11 EUR and it was incredible. We loved the teacher and loved that she did it both in Romanian and English so that we could understand the class. 100% recommended.
I love this place. The owner is very friendly and went out of his way to show us around and make us feel welcomed. I recommend it to anyone looking to get out of the quotidian and enjoy some peace and relaxation.
Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Alexa ZarescuAlexa Zarescu
16:02 05 Mar 22
An amazing place for self discovery and much more. The space is superb, the host so nice and all the people finding their way to here are so nice.Is not only yourself that you find in here, but also great people.The light, the smell and the sounds, all cozy.Highly recommend.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language