+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

WORKSHOPS

Time

All Day

Location

Gradina Botanica

Date

28 Jun 2024
Expired!

Sambodhi Studio @ Namaste India 2024 – Festivalul Culturii Indiene

Namaste 🙏🧘💓

Sambodhi Studio te invita sa participi la clasele si atelierele noastre din cadrul Festivalului Culturii Indiene Namaste India 2024.
Participarea la clase si ateliere este gratuita, trebuie doar sa-ti achizitionezi bilet pentru intrarea la festival si sa-ti aduci o salteluta.
Pentru inscrieri te rugam sa alegi clasa la care ai dori sa participi si sa completezi formularul de inscriere.
Te asteptam cu drag si voie buna 🙏💓🤗

PROGRAM CLASE SI ATELIERE

Vineri, 28 iunie
17:00 Sound Healing cu boluri si gonguri – Cristina Kravvetz

Sambata, 29 iunie
12:00 Prāna Kriyā Sādhana – Adina Moise
13:00 Lectura despre Buddhism, istorie, context si tipurile de meditatie buddhista – Roxana Voinescu
14:00 Yoga Nidra Kriya – Veronica Mathew
15:00 Mantra Sadhana (Chanting) – Shijo Matthew

Duminica, 30 iunie
10:30 Lectura despre Yoga Clasica, Patanjali, cele opt ramuri in contextul hinduismului – Roxana Voinescu
11:30 Atelier de Mudre – Angela Vasluianu
12:00 Chandra Namaskar (Salutul Lunii) – Raluca Jugaru
12:30 Baza sanscrită a tradițiilor spirituale indiene: Lecția despre cakras – Irina Shanti Sundari
13:00 SURYA – Clasa de Yoga si meditatie ghidata, dedicata Solistitiului de Vara si Soarelui – Mariana Dragan
15:00 Yoga pentru copii – Roxana Voinescu

Afla mai multe despre festivalul Namaste India 2024 aici

 

*** DESCRIERE ACTIVITATI ***

 

Sound Healing cu boluri si gonguri 

Salutare! Te invit cu drag la o sesiune de sound healing în cadrul festivalului Namaste India, unde vom explora împreună magia sunetelor. Vom folosi gonguri și boluri tibetane pentru a crea o experiență de relaxare profundă și echilibru interior. Sound healing-ul ajută la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la susținerea vindecării emoționale și fizice. Lasă-te învăluit de vibrațiile liniștitoare și descoperă cum sunetul poate aduce o stare de bine și armonie în viața ta.

 

Prāna Kriyā Sādhana

🕉 Ce este Prāna Kriyā Sādhana?

Cuvântul „prāna” înseamnă în sanskrită „suflare” sau „viață”. În tradițiile yoghine, prāna reprezintă energia vitală sau forța vieții care animă toate ființele. Este esența vieții care circulă prin tot ceea ce este viu. Prāna este fundamentală pentru toate funcțiile fizice, mentale și spirituale, iar controlul și direcționarea acestei energii sunt esențiale în practicile yoghine pentru a atinge stări de conștiință superioare.

Rădăcina „kri” înseamnă „acțiune” în limba sanskrită, iar cuvântul „kriyā” înseamnă „curățare, purificare, eliminare”. În contextul yoga, kriya-urile sunt tehnici specifice de purificare și activare a energiei.

🙏🏻 Prāna Kriyā Sādhana este o practică completă de purificare spirituală, mentală și energetică ce include in forma ei simplificată 12 kriya-uri, care îmbină posturi, mișcări ritmice, tehnici de respirație și vizualizare, puncte focale de concentrare a minții. Acestea sunt menite să armonizeze și echilibreze Pranamaya Kosha, învelișul nostru energetic subtil și să trezească blând energia Kundalini, facilitând un proces sigur și echilibrat de ridicare a acestei energii.

🌌 Ce este Pranamaya Kosha?

Pranamaya Kosha sau învelișul pranic al ființei umane este o structură fluidă compusă din noduri energetice (granthis), rețele (nadis), puncte de energie (padmas) și centri de distribuție (chakras). Este dinamică și fluidă, mereu în mișcare și în schimbare.

Practica Prāna Kriyā acționează asupra învelișului energetic pentru:

* Deblocarea rezistențelor energetice

* Facilitarea liberei circulații a energiei/pranei prin nadisuri

* Creșterea vitalității și a bucuriei de a trăi

* Experimentarea unor stări de percepție extinsă

* Trezirea unei stări naturale meditative

* Recunoașterea și înțelegerea propriei naturi divine

Ghidul tău: Adina Moise – Profesor Nidra Yoga 1200 h TTC; inițiere în linia de maeștri Udasin prin André Riehl – Chandra Swami – Baba Bhumman Shah

 

Lectura despre Buddhism, istorie, context si tipurile de meditatie buddhista

Budismul nu este o religie, este înţelepciune universală, pe care Antichitatea orientală ne-a lăsat-o ca moştenire preţioasă, care merită studiată, pentru binele nostru.
Buddha, prinţ născut în India, a renunţat la agitaţia lumii şi a transmis mesajele iluminării sale: viaţa e sursă de suferinţe, provocate de lăcomie, amăgire şi ură, dar fericirea poate fi găsită prin atitudine temperată, cu auto-observare şi principii morale.
Meditaţia, o practică firească în Asia budistă, este metoda acum validată ştiinţific şi recomandată, de a ne apropia deci de cunoaşterea minţii noastre, de echilibru, de fericire. Vom descoperi ce înseamnă şi va rămâne prietenul nostru cel mai bun!

 

Yoga Nidra Kriya

Yoga Nidra Kriya este o tehnica de relaxare, care ajuta la echilibrarea fizica, mentala si spirituala.

Cine beneficiaza de aceasta kriya?
• cei care sufera de stres
• cei care nu pot dormi profund sau sufera de insomnii
• cei care resimt contractii musculare si tensiune in corp
• cei care stau pe scaun pentru un timp indelungat
• cei care sufera de hipertensiune
• cei care calatoresc mult

Metodologia practicii
Prima parte este formata din cateva exercitii fizice usoare
pentru relaxa corpul.

A doua parte este o meditatie ghidata care se face prin
observarea corpului, respiratie si stimularea centrilor
energetici numiti chakre.

Dupa terminarea practicii putem simti o senzatie de
usurare, fara greutatea corpului fizic. Prin observarea
acestor senzatii, vom simti pace interioara, absenta
incordarii si a stresului.

 

Mantra Sadhana (Chanting)

Mantrele sunt sunete şi cuvinte specifice cu încărcătură energetică, spirituală, cântate într-un ritm rapid într-un interval de timp predefinit.

Vibraţiile sunetelor acestor mantre puternice stimulează, purifică şi energizează centrii energetici în corpul, mintea şi sufletul celor care practică această sadhana.

Incantaţia de mantre permite transmiterea unui flux neîntrerupt de energia forţei vieţii în meridiane, astfel permiţând transformarea spirituală.

Mantrele induc un flux de energie pozitivă nu doar practicantului ci şi mediului înconjurător.

În Sistemul Nirvana mantrele poartă o importantă deosebită.

Guru Upasana Mantra

Psychotherapy Mantra
Aadi Shunya Bala Shakti Mantra

Samarpanam Mantra

Mantra for the welfare of the world

 

Lectura despre Yoga Clasica, Patanjali, cele opt ramuri in contextul hinduismului

Yoga Sutra, sinteza lui Patanjali, de acum circa 2500 de ani, este textul de bază pentru yoga clasică şi o sursă de înţelepciune universală, comparabilă cu scrierile lui Aristotel, în Europa. Aduce înţelegere asupra naturii umane psihice şi fizice, confirmată de studiile ştiinţifice recente.
Descrie cele opt ramuri ale practicii yoga, în ordinea care conduce către libertatea, echilibrarea şi binecuvântarea finală (samadhi), în urma practicii conduitei morale externe şi interne, a asanelor (posturi), a gestionării energiei (prin respiraţie), a concentrării minţii şi a meditaţiei. Yoga face legătura dintre minte şi corp şi dintre individ şi lume (yug = legătură în sanscrită).
A fost tradusă şi interpretată în ultima sută de ani de fondatorii şcolilor de yoga clasică, de care acum ne putem bucura, pentru a ne crea o meritată stare de bine, cu limpezime, cu deplină înţelegere şi fără obscurantisme.
Sesiunea este recomandată în special instructorilor de yoga.

 

Atelier de Mudre

Mulți oameni știu că meditația poate aduce calm și claritate în viața lor, dar este posibil să nu fi realizat că pozițiile mâinilor sau mudrele pot aprofunda sesiunile de meditație. Se crede că mudrele influențează fluxul de energie în interiorul corpului pentru a promova vindecarea fizică, emoțională și spirituală. Indiferent dacă intri în meditație pentru prima dată sau îți aprofundezi practica existentă, mudrele pot adăuga un nou sens și conexiune. Termenul „mudra” este derivat din sanscrită, cu „mud” însemnând bucurie și „ra” însemnând a produce, sugerând că mudrele sunt mijloace de a genera bucurie și fericire. Mulți folosesc pozițiile mâinilor pentru a ghida autodescoperirea și transformarea, mudra-urile din meditație și practicile de yoga ajutandu-i la aprofundarea sentimentului de conexiune cu sinele și cu universul.

 

Chandra Namaskar (Salutul Lunii)

Salutul Lunii, cunoscut si sub numele de Chandra Namaskar, este o secventa de posturi concepute pentru a onora si valorifica energia calmanta a lunii. Fiecare postura curge gratios in urmatoarea, formand parca un dans cu energiile cosmice care ne inconjoara.

 

SURYA – Clasa de Yoga si meditatie ghidata, dedicata Solistitiului de Vara si Soarelui

SURYA, clasa de Yoga de duminică 30 iunie, orele 13.00, este dedicata Soarelui, așa cum ii spune și numele (surya înseamnă soare în Sanscrită).
Vom onora împreună energia sa generoasă, cea care sustine și dinamizează viața pe Pământ. Vom lucra prin asana, respirație, conștientizare în propriul corp și meditație ghidată la final, care ne va purta spre propriul soare interior.

 

Yoga pentru copii

Se spune că există 1.800.000 de asane (posturi yoga), dintre care multe inspirate de mişcări ale animalelor. Copiii vor fi fericiţi şi amuzaţi să descopere mişcări şi atitudini controlate, devenind păsări, broscuţe, lei sau copaci.
Vor învăţa o scurtă rutină pentru fiecare zi, pentru a-şi menţine postura şi elasticitatea, importante în perioada de creştere, cu bună-dispoziţie.

Date

28 Jun 2024
Expired!

Time

All Day

Activity

WORKSHOPS

Location

Gradina Botanica
5.0
Based on 373 reviews
powered by Google
js_loader
5.0
Based on 373 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Alice-Georgiana AbabiAlice-Georgiana Ababi
12:59 09 Apr 24
I found this place by sheer luck (& google) and it’s wonderful. They have a variety of classes, warm atmosphere and great instructors. Definitely recommend!
Luiza COMANESCULuiza COMANESCU
06:51 02 Apr 24
It’s all very welcoming, like coming home. The stuff is attentive, the space is breathable. I come there to connect on a deeper level with other beautiful souls 🤍
Roxana FeierRoxana Feier
04:09 02 Apr 24
Lots of different classes, like-minded people, many studio rooms, central. I like going there, there’s always something interesting to attend.
I highly recommend.Best Yoga studio in Bucharest. And i love this Studio. It's affordable, and for the reasonable price, You can find really great classes from truly great teachers. I've been practicing yoga at Sambodhi for more than 2 years now. I met so many great Teachers,peoples with very kind heart.Also i met my first yoga teacher Elena in Romania. Every sunday i go her class at Sambodhi. So for me Sambodhi is like a Home.I Would highly recommend Sambodhi to All Yogis.
Laura Alexandra NitaLaura Alexandra Nita
12:56 21 Mar 24
Lovely yoga studio, plently of classes where to choose from, available every day, nice events and retreats. I would definitely recommend it to my friends.
Gabriela IGabriela I
09:40 17 Mar 24
I attended a few classes and workshops until I became a regular at Rox Barbulescu's class, that I highly enjoy. From the beginning, I appreciated the atmosphere in the studio, all classrooms are nicely decorated, and everyone is nice and welcoming. I recommend this incubator to everyone, specifically mentioning the wide variety of classes, from yoga, pilates, to meditation, qigong and so on. Really lovely place!
Andreea JugaruAndreea Jugaru
10:51 09 Mar 24
Extremely grateful I've found a place like Sambodhi, cause it's more than a place which has all sort of classes, practices, workshops etc. It became a part of my personal healing and growing journey, it's where I've met wonderful human beings that otherwise I most likely wouldn't have met. I've found here support and empathy and an overload of kindness and acceptance. Regardless of which class/practice I'm going to I always feel better, happier, more relaxed, more aligned and without exception I always leave Sambodhi with a smile on my face and thankful I've made it yet to another class. So give yourself this gift that Sambodhi has to give cause it can take sooo many beautiful forms! In a world that tends to be grey, Sambodhi is a 🌈. Namaste 🙏❤️
Maria ConstantinescuMaria Constantinescu
19:19 05 Mar 24
A superlative experience,a reaI yoga practice that helped me more than anything with my health problems,there is a practice for each style of personality,some slower and some faster.Very thankful to the owner and to all the team!
Oana MOana M
19:42 29 Feb 24
My very happy place where I can meet myself. This is not a studio it is a place for the soul. There is attention to every detail, in beautiful house of golden age Bucharest.
Cristiana BucureciCristiana Bucureci
14:06 28 Feb 24
I started at Sambodhi with the yoga sessions and I liked the energy of the place and the people so much that I became a collaborator and now I teach collage workshops. It is my favorite place to relax, find myself and escape from the daily stress of Bucharest.They have a variety of self-connecting workshops through yoga, dance, meditation, creativity, it's impossible not to find something that resonates with you.The teachers are very well trained and attentive to the needs of the students, the environment is friendly, set up in such a way that you can detach and connect with yourself. And the prices seemed very good to me.I recommend the studio with all confidence!!!! 🙏❤️
Mariana GrigorescuMariana Grigorescu
13:05 28 Feb 24
Amazing experience about calm, finding peace and working the body !Always will find a warm welcome with smile and open heart , great teachers ( my favourite Cristina )and for this I am grateful!Thank you !🙏
Angella VecchioneAngella Vecchione
20:16 17 Jan 24
We loooooved the studio and the class! Everyone was super friendly and kind. They have several different classes at different times of the day. We did Back Pain focused Yoga for 11 EUR and it was incredible. We loved the teacher and loved that she did it both in Romanian and English so that we could understand the class. 100% recommended.
I love this place. The owner is very friendly and went out of his way to show us around and make us feel welcomed. I recommend it to anyone looking to get out of the quotidian and enjoy some peace and relaxation.
Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Alexa ZarescuAlexa Zarescu
16:02 05 Mar 22
An amazing place for self discovery and much more. The space is superb, the host so nice and all the people finding their way to here are so nice.Is not only yourself that you find in here, but also great people.The light, the smell and the sounds, all cozy.Highly recommend.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language