Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambata 26.02.22, Ora 16:00
Sărbătoarea Iubirii – Călătorie Șamanică și Ritualuri de Dragobete

Event details

  • October 5, 2022
  • Wednesday, 7:15 PM to 7:15 PM

Contact event manager

1 2 3 4

Bun găsit!
Vă invităm cu drag la un nou eveniment-sărbătoare în care să ne jucăm cu creativitatea, imaginația și arhetipuri noi, de data aceasta The Lovers – Îndrăgostiții care sunt sărbătoriți în luna februarie.
Vă vom primi în triadă, Flavia Cioceanu, Andreea Măiastra Aron și Bogdana Dima, trei artiste jucăușe într-ale imaginației, creativității și sunetului, pe fond de folclor și tradiții populare.
În luna ianuarie am trecut podul Curcubeu către noul an, ne-am îmbăiat în frecvențele vindecătoare ale culorilor, după care am dat voie imaginației și intuiției să se exprime prin desen cu alb pe hârtie neagră.
În luna februarie vă invităm să călătorim pe aripi de păsări pentru a ne conecta cu arhetipurile Iubitului și al Iubitei, așa cum arată ele în forma cea mai pură în sufletele noastre. Vom face o călătorie cu sunet combinată prin cele trei lumi șamanice pentru a desface din subconștientul nostru diferite imagini asupra iubirii de cuplu și a le îmbrățișa așa cum apar.
Iar pentru că iubim enorm folclorul și înțelegem cât de important este să păstrăm vii anumite tradiții, vom aduce alături de noi la această sărbătoare frânturi din ritualurile practicate cu prilejul Dragobetelui în diverse părți ale țării. Andreea Măiastra ne va bucura cu un ritual al ceaiului de Năvalnic, planta fermecată a Dragobetelui, Bogdana ne va încânta cu acordeonul și tilinca iar vocile tuturora vor răsuna cu cântecele de Dor și iubire din popor.
“𝘝𝘰𝘮 𝘤𝘳𝘦𝘢 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ 𝘰 𝘭𝘪𝘤𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘧𝘦𝘳𝘮𝘦𝘤𝘢𝘵𝘢̆ 𝘤𝘶 𝘴𝘵𝘳𝘰𝘱𝘪 𝘥𝘦 𝘈𝘱𝘢̆ 𝘝𝘪𝘦, 𝘤𝘶 𝘴𝘤𝘭𝘪𝘱𝘪𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘗𝘰𝘦𝘻𝘪𝘦, 2-3 𝘭𝘪𝘯𝘨𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘍𝘰𝘭𝘤𝘭𝘰𝘳, 𝘍𝘭𝘢̆𝘤𝘢̆𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘐𝘯𝘪𝘮𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘚𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘢̂𝘵 𝘤𝘶𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥𝘦, 𝘶𝘯 𝘱𝘪𝘤 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘢𝘧 𝘥𝘦 𝘚𝘵𝘦𝘭𝘦, 𝘱𝘢̆𝘭𝘢̆𝘭𝘢𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘍𝘰𝘤 𝘝𝘦𝘴̦𝘯𝘪𝘤, 𝘚𝘶𝘯𝘦𝘵𝘦 𝘴𝘢𝘤𝘳𝘦, 𝘤𝘶 𝘶𝘯 𝘱𝘪𝘤 𝘥𝘦 𝘋𝘰𝘳 𝘤𝘢̆𝘭𝘢̆𝘵𝘰𝘳, 𝘤𝘢̂𝘵𝘦𝘷𝘢 𝘜𝘯𝘥𝘶𝘪𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘋𝘢𝘯𝘴 𝘴̦𝘪 𝘏𝘰𝘳𝘢. 𝘝𝘰𝘮 𝘢𝘮𝘦𝘴𝘵𝘦𝘤𝘢 𝘣𝘪𝘯𝘦, 𝘩𝘰𝘳𝘪𝘯𝘥 𝘳𝘰𝘢𝘵𝘢, 𝘳𝘰𝘢𝘵𝘢̆, 𝘴𝘢̆ 𝘯𝘦 𝘧𝘪𝘦 𝘪𝘯𝘪𝘮𝘢 𝘤𝘶𝘳𝘢𝘵𝘢̆. 𝘖 𝘷𝘰𝘮 𝘴𝘰𝘳𝘣𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘵𝘰𝘵̦𝘪 𝘱𝘰𝘳𝘪𝘪 𝘧𝘪𝘪𝘯𝘵̦𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘦.”

𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗰𝗮̆𝗹𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝘀̦𝗮𝗺𝗮𝗻𝗶𝗰𝗮̆
Călătoria șamanică este o metodă de relaxare profundă și de accesare a subconștientului și a corpurilor subtile care se folosește de vibrațiile sunetului pentru a armoniza și facilita deschiderea persoanei care primește.
În timpul călătoriei șamanice ne folosim starea de prezență pentru a permite imaginilor să iasă la suprafață din subconștient, conform cu intenția de la care pornim. Pe lângă imaginile, arhetipurile, poveștile care apar, se activează emoțiile și pot ieși la suprafață lucruri pe care în mod normal ne-ar fi departe privirii. Ne putem aminti de dorințe profunde ale sufletului nostru, ne putem reconecta la idealurile noastre cele mai înalte, putem privi frica și durerea în ochi și ne putem juca ca niște copii.
În timpul călătoriilor șamanice orice este posibil iar ceea ce ni se arată, deciziile pe care le luam, interacțiunile și trăirile pe care le avem în acest parcurs sunt revelatoare și au o însemnătate profundă pentru noi.
Această călătorie va fi dedicată iubirii romantice și arhetipului Îndrăgostiților. Vom călători în lumi diferite și vom crea spațiul pentru a privi acest arhetip prin lentilele noastre prezente. Poate ne vom vizualiza sufletul pereche, poate vom vedea ceva ce nu știam despre raportarea noastră la cuplu, poate vom elibera ceva sau poate vom primi niște daruri.

𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗗𝗿𝗮𝗴𝗼𝗯𝗲𝘁𝗲
Dragobetele este un personaj aflat la loc de cinste în Panteonul mitologiei noastre ancestrale și se sărbătorește pe 24 februarie, în fiecare an. El este zeul dragostei – își are rădăcinile în credințele vechilor daci – este frate cu zeul Cupidon din mitologia romana și cu zeul Eros din mitologia greacă.
Fiu al Babei Dochia, el orchestrează logodna păsărilor nemigratoare, de aceea, este cunoscut și sub numele de Logodnicul Păsărilor. În aceasta zi fermecată, pasările își găsesc perechea și încep construirea noilor cuiburilor pentru viitorii pui. Urmând fluxul și ritmul naturii, feciorii și fetele din sate, se adunau în cete, schimbau cuvinte de dragoste, ieşeau la pădure hăulind şi chiuind pentru a culege primele flori ale primăverii, urzici și muguri de dragobeți iar băieții sărutau fetele, urmând zicala ”Dragobetele sărută fetele!”. Acesta era un prilej de logodnă și de anticipare a nunților ce vor avea loc in comunitatea satului, vara ce urma să vină. Aceste obiceiuri se păstrează încă în anumite zone ale țării.
Dragobetele este o sărbătoare a iubirii, a fecundității și pare fi o reminiscență a unor ritualuri dacice dedicate energiei feminine, a Marii Zeițe (Baba Dochia, Maica Glie etc) și vorbește despre un neam, care la origini, își îmbrățișa erosul ca parte firească, integrată și integrantă a vieții.
Așadar, vă invităm să sărbătorim împreună iubirea romantică, pasiunea, îndrăgostirea, și sămânța ce stă la baza uniunii între doi oameni! Puteți participa atât ca persoane individuale în căutarea iubirii cât și în cuplu.

𝗗𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗶 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲
Ne vedem la Sambodhi Studio sâmbătă pe 26 februarie de la ora 16:00. Să luați în considerare a ajunge cu 10 minute mai devreme pentru a ne face acomodarea în spațiu. Vom petrece împreună 4 ore, să vă rezervați timpul până la ora 20:00. De asemenea puteți aduce cu voi ceva de ronțăit, o gustare sau fructe, le vom pune împreună și vom avea o pauză de 10 minute în care putem mânca.
Contribuția financiară pentru participarea la acest atelier este de 120 de lei. Plata se poate face atât la eveniment cât și online, prin transfer bancar.
Vă rugăm să vă confirmați prezența și să vă rezervați locul în prealabil, printr-un mesaj pe paginile organizatoare sau un sms, whatsapp sau telefon la 0724356046 sau la numărul studioului Sambodhi. Avem maxim 12 locuri disponibile.
Vă așteptăm cu mare drag și bucurie de a dansa cu iubirea împreună!

Select Language »