Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambata 07.05.22,
14:00-16:00 | Sala 2
The Sense of Movement

Event details

  • October 5, 2022
  • Wednesday, 5:40 PM to 5:40 PM

Contact event manager

1 2 3 4

The Sense of Movement
Mișcarea este cea care ne poartă în viața de zi cu zi în tot ceea ce facem: mergem, ne ridicăm, ne așezăm, privim, gesticulăm, respirăm, bem ceaiul sau cafeaua de dimineață, mâncăm, interacționăm cu cei din jur, vorbim la telefon, tastăm, dăm scroll down și swipe. În timp ce corpul execută aceste mișcări pe pilot automat, atenția noastră poate face înconjurul lumii și înapoi într-o fracțiune de secundă, iar o atenție care este in permanență îndreptată spre preocupări exterioare este de natură să ducă la o desensibilizare în relație cu corpul și realitatea imediată.

A Sense of Movement se referă la simțul mișcării sau simțul kinestezic, prin care putem percepe corpul în mișcare și relația dintre diferite părți ale corpului. Receptivitatea cu care întâmpinăm mișcarea și senzațiile interioare poate conduce la reconectarea cu corpul ca purtător de semnificații și la o stare interioară de bine.
Atelierul este bazat pe abordarea terapiei prin dans și mișcare și își propune să creeze un cadru de explorare de sine, în care atenția se va îndrepta către viața tăcută a corpului, care își poate găsi expresie într-un cadru susținător.

Vom trece de la momentele de mișcare individual sau în perechi, la momente de reflecție prin scris sau desenat, și momente de discuții sau împărtășire cu privire la experiența de mișcare.
Mișcarea cu care vom lucra este una improvizată, spontană, fără să urmărim vreo formă sau coregrafie. Atelierul este potrivit și celor care fac din dans și mișcare o profesie sau un hobby dar și celor nu au mai dansat demult sau niciodată. Dacă suferiți de o afecțiune care vă limitează în mișcări, rugămintea este să lucrați în zona de confort în timpul atelierului.

Cine sunt eu? Mă numesc Teodora Bogasiu, sunt consilier de dezvoltare personală și dans-terapeut cu o formare complementară de terapie prin dans și mișcare(2018). În călătoria mea înterioară m-au însoțit de-a lungul timpului practica de yoga și meditație, dansul oriental și cercurile pentru femei, dansul contemporan și metoda Feldenkrais.

Când? Ne vom întâlni pe 7 mai, între orele 14.00 și 16.00.
Unde? Atelierul este găzduit de Sambodhi Studio, strada Popa Rusu 16A.

Contribuția ta: 80 lei la plata în avans și 100 lei în ziua evenimentului

Pentru înscrieri sau alte detalii, vă răspund la adresa de e-mail teodora.bogasiu@gmail.com sau telefon 0723508172.

Select Language »