+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

RETREATS

Time

All Day

Location

Via Transilvanica

Date

27 - 30 Jun 2024
INSCRIERE

VIA TRANSILVANICA & YOGA RETREAT 2024

VIA TRANSILVANICA & YOGA RETREAT
27-30 Iunie 2024
🌲Yoga, drumeție pe Via Transilvanica, tradiții si savori săsești, in Viscri, Meșendorf, Criț, Archita si Roadeș.
In octombrie, când se colorează frunzele in auriu și roșu, vă invităm la o experiență cu totul specială – o tabără de yoga, drumeție, experiențe culinare și cultura locala – explorând cele mai frumoase sate săsești: Viscri, Mesendorf, Saschiz si Crit.
Toate detaliile legate de locuri, cazare, activități, mese sunt alese si alăturate pentru a aduce bucurie, conectare cu natura și răsfăț.

UNDE
Via Transilvanica – aproximativ 25 km din Via Saxorum, prin satele săsești Viscri, Meșendorf, Criț, Archita și Roadeș.

ACTIVITATI & EXPERIENTE
🍉satisfacția simțurilor: mese savuroase si gourmet, cu ingrediente locale, degustări de brânzeturi maturate, foc de tabără, privit stele.
🏇bucuria efortului fizic: drumeție pe Via Transilvanica (aproximativ 25 km), 6 sesiuni de yoga.
🌳conectare cu natura: drumeție, meditație si picnic in natura.
👗descoperirea tradițiilor: ateliere cu meșteri locali, degustare brânzeturi după rețete săsești.
🏡istorie și cultura locale: bisericile săsești fortificate patrimoniu UNESCO, sate cu oameni si obiceiuri străvechi, case tradiționale de 300 ani vechime, vizita muzeul Regelui Charles al II-lea.
🍀timp de pace si odihna: plimbări in sate, in grup sau solo, citit, dormit.

Opțional
In funcție de preferințe, având costuri adiționale, înscriere la:
• Demonstrație de împâslit papuci,
• Călărie la Viscri – lecții individuale
• Atelier de olărit (roata olarului)

🏚CAZARE
Stăm in case tradiționale săsești din satul Viscri (peste 100 ani vechime), amenajate tradițional.
Camerele au 2 (sau 3 locuri), baie proprie.

👉Aici găsești un exemplu de cazare:
https://www.experiencetransylvania.ro/guesthouse/viscri-129/
Ne reunim pentru mese, sesiunile de yoga si excursii. De fapt, vom fi aproape tot timpul, in grup.

🍝MESE
3 x Mic dejunuri la Viscri (punct gastronomic local – ne gătește tanti Eli)
1 x Cina la Viscri (punct gastronomic local)
2 x Picnic (to go, când suntem pe Via Transilvanica)
1 Cina de welcoming la “Viscri 32” https://viscri32.com/ro/
1 cina festiva + 1 Degustare de brânzeturi maturate intre 3 -12 luni la “Mesendorf 65” https://www.facebook.com/people/Mesendorf-65/100061502993883, unde ne gateste Oana Udrea.

🍀PROGRAM
Retreat-ul nostru începe joi la pranz (27 iunie) și se încheie duminica, pe 30 iunie dupa yoga si micul dejun.
In fiecare zi avem sesiuni de yoga dimineața si seara, adaptate activităților din zi și stării noastre.
Vom parcurge 2 segmente din Via Transilvanica, in 2 zile diferite, aproximativ 25 km in total.
Vizitam satele Viscri, Mesendorf, Archita, Roadeș si Criț.

👉NUMAR DE LOCURI: minim 16, maxim 18.
👉CAT COSTA
🔸2200 lei / persoana EARLY bird pana pe 1 martie
🔸2500 lei/ persoana full price, din 2 martie
Avans: 800 lei, nereturnabil

Sunt incluse👇
– Cazare in camera dubla, 3 nopți în case de oaspeți tradiționale, vechi, cu baie proprie si curte interioara
– Toate mesele (detalii menționate mai sus).
-Toate activitățile de yoga, drumețile pe Via Transilvanica cu ghid.
-Transport la si de la punctele de intrare in traseu pe Via Transilvanica.
– Organizare, asistenta, ghidare locala.
– Toate practicile, activitățile (open/closing circle la foc, susținere de către Corina si Mariana.

Nu sunt incluse👇
– Activități opționale: atelier de olărit, atelier-demonstrație de papuci de pâsla, călărie; acestea vor avea cost separat, pe care il vom comunica din timp.
-Intrările la bisericile fortificate si la Muzeul – proprietate al Regelui Charles II
–Transport pana la Viscri si înapoi; vom facilita organizarea pe mașini si taxi de la/catre gara Rupea-Viscri

👘ECHIPAMENT NECESAR
▫Pentru drumeție: pantaloni lungi, ghete de trekking rezistente 4 anotimpuri, crema de soare, șapca/pălărie, pelerina de ploaie, spray anti-insecte; hainele sa fie adaptate condițiilor meteo si confortului termic personal (vedem prognoza înainte de eveniment); opțional: bete de trekking. Vom reveni cu detalii despre vreme si echipament, înainte de eveniment.
▫Pentru yoga: haine lejere, care permit mișcări ample, saltea. Vom practica afara sau in sala, in funcție de vreme.

❤CU CINE
MARIANA DRĂGAN practică yoga de peste 10 ani și a început să predea în 2015. A organizat peste 20 de retreaturi în ultimii ani, a predat în mai multe studiouri din Bucuresti, a fost trainer în cadrul Fitness Scandinavia și este resident teacher la Akasha Wellness Retreat. Școala de yoga principală este una tradițională, Sivananda Yoga, iar trainingurile, practica și explorările au purtat-o și către alte stiluri precum yin, vinyasa, Iyengar, restorative, yoga nidra. Pe toate le iubește, le apreciază și le transmite cu recunoștință și bucurie în clasele ei.

CORINA PUIU este un excelent designer de experiențe, pasionata de drumeții montane (Carpati, Anapurna, Dolomiti) si a parcurs deja o parte din drumul Via Transilvanica (care are aproape 1500 km). Pasionata de mediul rural romanesc, a creat o relație speciala cu comunitățile si satele săsești de pe colinele Transilvaniei. Practica yoga si mindfulness (MBSR) de peste 10 ani,

PRECIZARI
Retreatul se va ține pentru un grup de minim 16 persoane.
Avansul nu este returnabil.
În cazul în care organizatorul anulează evenimentul, avansul va fi returnat integral.
☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

Descriere detaliata a locurilor retreatului
Via Transilvanica
Traseul Via Transilvanica este un drum curajos, despre locuri, oameni si istorie, care ne invita sa ne cunoaștem tara in alt ritm decât cel obișnuit… la pas. Aflăm poveștile unor comunități, simplitatea, vrednicia, pitorescul şi istoria satelor şi a bisericilor fortificate, patrimoniu UNESCO.
Segmentul ales pentru explorarea noastră este Terra Saxonum, care parcurge zona locuita odinioară de sași. Vom stabili tabara la Viscri, iar de aici ne aventuram la pas in alte sate emblematice ale zonei: Bunești, Roadeș, Archita si Criț.
Călătoria pe Via Transilvanica nu este doar o călătorie in natura, ci deopotrivă o călătorie culturala, istorica si gastronomica. Va fi pentru noi si o călătorie interioara care sa reflecte parcursul geografic, traiul domol si calitativ, experiențe încântătoare pentru simțuri si suflet.

🔸VISCRI
Viscri (Weiskirich inseamna “Biserica Alba”) este satul care adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, înscrisă in patrimoniul mondial UNESCO.
Viscri este si sediul taberei noastre.
Ce facem aici: nu ratam minunata priveliște asupra satului si a împrejurimilor, din turnul bisericii; ne bucuram de farmecul vestitului sat al șosetelor de lână, lucrate manual de femeile din sat; vizitam muzeul si gradina proprietății Regelui Charles; salutam localnicii, facem poze, ne bucuram fără graba de ritmul vieții la tara si ne amintim ce norocoși suntem ca încă mai avem locuri care ne oferă astfel de experiențe.

🔸MESENDORF
Meșendorf a aparținut mânăstirii de la Carta si are in centrul lui o frumoasa biserica medievala fortificata, unde se evidențiază turnul ei alb, ce se înaltă semeț dintre ziduri, având in partea superioara deschideri folosite pentru auto aparare.
Etalon al tradiţiilor gastronomice săsești, Mesendorf-ul este raiul brânzeturilor maturate produse exclusiv din lapte crud de prima calitate, de la văcuțe de rasa autohtona, Baltata Românească, crescute in sezon pe pășunile naturale din zona, unde bogăția si varietatea florei rivalizează cu cea a pajiștilor din Alpi. Brânza simpla sau maturata cu leurda, cu trufe, cu cepșoara sau negrilica, sau cea maturata in vin ori bere bruna, numai buna de mâncat si la București.
Aici vom poposi pentru o degustare regeasca de brânzeturi si alte bunătăți de-ale locului.

🔸CRIȚ
Crit (Deutschkreutz sau “Crucea germana”), sat sasesc in toata puterea cuvântului, cu case cu poarta înaltă, rău, poduri de lemn si drum larg de iti e mai mare dragul sa pășești pe el. Nu lipsește biserica fortificata, ridicata inițial in preajma anului 1270, si reconstruita intre 1810-1813. Pe clopotul de seara aflat in turnul-clopotnița de 27 metri înălțime sta scris, de sute de ani: „Dragostea nu va pieri niciodată”.

Mariana Dragan. Instructor Yoga

Organizer

Mariana Dragan. Instructor Yoga
Email
mariana.dragan13mai@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=198

Practic, studiez si tot descopăr yoga de aproape 10 ani. Am început să predau din 2014, am organizat și ghidat câteva zeci de retreaturi de yoga în ultimii 8 ani, am fost yoga teacher trainer in cadrul Indian Yoga Academy de la Fitness Scandinavia, sunt resident yoga teacher la Akasha Wellness Retreat, predau la studio in București si online sesiuni de grup și private. Școala mea de yoga teacher este in tradiția Sivanada Yoga, trainingurile, explorările si practica m-au purtat într-o călătorie prin mai multe stiluri, de la yin la vinyasa, Iyengar, restaurative, nidra, practici feminine&ayurveda; sunt îndrăgostită de mișcare conștientă, dans, practici somatice, poezie, animale. Față de natură am mare iubire și reverență și de multe ori aici imi găsesc inspirația, liniștea și vindecarea. Din toate acestea (și din viaț ă😊) îmi construiesc sesiunile, retreaturile si activitățile pe care le propun.

Date

27 - 30 Jun 2024

Time

All Day

Activity

RETREATS

Location

Via Transilvanica
Mariana Dragan. Instructor Yoga

Organizer

Mariana Dragan. Instructor Yoga
Email
mariana.dragan13mai@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=198

Practic, studiez si tot descopăr yoga de aproape 10 ani. Am început să predau din 2014, am organizat și ghidat câteva zeci de retreaturi de yoga în ultimii 8 ani, am fost yoga teacher trainer in cadrul Indian Yoga Academy de la Fitness Scandinavia, sunt resident yoga teacher la Akasha Wellness Retreat, predau la studio in București si online sesiuni de grup și private. Școala mea de yoga teacher este in tradiția Sivanada Yoga, trainingurile, explorările si practica m-au purtat într-o călătorie prin mai multe stiluri, de la yin la vinyasa, Iyengar, restaurative, nidra, practici feminine&ayurveda; sunt îndrăgostită de mișcare conștientă, dans, practici somatice, poezie, animale. Față de natură am mare iubire și reverență și de multe ori aici imi găsesc inspirația, liniștea și vindecarea. Din toate acestea (și din viaț ă😊) îmi construiesc sesiunile, retreaturile si activitățile pe care le propun.

INSCRIERE
5.0
Based on 369 reviews
powered by Google
js_loader
  • Rezervare
  • Detalii Participant
  • Detalii Plata
  • Confirmare
Participare - x1 Persoana
2500 RON
Locuri Ramase: 18
The Participare - x1 Persoana ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
5.0
Based on 369 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Alice-Georgiana AbabiAlice-Georgiana Ababi
12:59 09 Apr 24
I found this place by sheer luck (& google) and it’s wonderful. They have a variety of classes, warm atmosphere and great instructors. Definitely recommend!
Luiza COMANESCULuiza COMANESCU
06:51 02 Apr 24
It’s all very welcoming, like coming home. The stuff is attentive, the space is breathable. I come there to connect on a deeper level with other beautiful souls 🤍
Roxana FeierRoxana Feier
04:09 02 Apr 24
Lots of different classes, like-minded people, many studio rooms, central. I like going there, there’s always something interesting to attend.
I highly recommend.Best Yoga studio in Bucharest. And i love this Studio. It's affordable, and for the reasonable price, You can find really great classes from truly great teachers. I've been practicing yoga at Sambodhi for more than 2 years now. I met so many great Teachers,peoples with very kind heart.Also i met my first yoga teacher Elena in Romania. Every sunday i go her class at Sambodhi. So for me Sambodhi is like a Home.I Would highly recommend Sambodhi to All Yogis.
Laura Alexandra NitaLaura Alexandra Nita
12:56 21 Mar 24
Lovely yoga studio, plently of classes where to choose from, available every day, nice events and retreats. I would definitely recommend it to my friends.
Gabriela IGabriela I
09:40 17 Mar 24
I attended a few classes and workshops until I became a regular at Rox Barbulescu's class, that I highly enjoy. From the beginning, I appreciated the atmosphere in the studio, all classrooms are nicely decorated, and everyone is nice and welcoming. I recommend this incubator to everyone, specifically mentioning the wide variety of classes, from yoga, pilates, to meditation, qigong and so on. Really lovely place!
Andreea JugaruAndreea Jugaru
10:51 09 Mar 24
Extremely grateful I've found a place like Sambodhi, cause it's more than a place which has all sort of classes, practices, workshops etc. It became a part of my personal healing and growing journey, it's where I've met wonderful human beings that otherwise I most likely wouldn't have met. I've found here support and empathy and an overload of kindness and acceptance. Regardless of which class/practice I'm going to I always feel better, happier, more relaxed, more aligned and without exception I always leave Sambodhi with a smile on my face and thankful I've made it yet to another class. So give yourself this gift that Sambodhi has to give cause it can take sooo many beautiful forms! In a world that tends to be grey, Sambodhi is a 🌈. Namaste 🙏❤️
Maria ConstantinescuMaria Constantinescu
19:19 05 Mar 24
A superlative experience,a reaI yoga practice that helped me more than anything with my health problems,there is a practice for each style of personality,some slower and some faster.Very thankful to the owner and to all the team!
Oana MOana M
19:42 29 Feb 24
My very happy place where I can meet myself. This is not a studio it is a place for the soul. There is attention to every detail, in beautiful house of golden age Bucharest.
Cristiana BucureciCristiana Bucureci
14:06 28 Feb 24
I started at Sambodhi with the yoga sessions and I liked the energy of the place and the people so much that I became a collaborator and now I teach collage workshops. It is my favorite place to relax, find myself and escape from the daily stress of Bucharest.They have a variety of self-connecting workshops through yoga, dance, meditation, creativity, it's impossible not to find something that resonates with you.The teachers are very well trained and attentive to the needs of the students, the environment is friendly, set up in such a way that you can detach and connect with yourself. And the prices seemed very good to me.I recommend the studio with all confidence!!!! 🙏❤️
Mariana GrigorescuMariana Grigorescu
13:05 28 Feb 24
Amazing experience about calm, finding peace and working the body !Always will find a warm welcome with smile and open heart , great teachers ( my favourite Cristina )and for this I am grateful!Thank you !🙏
Angella VecchioneAngella Vecchione
20:16 17 Jan 24
We loooooved the studio and the class! Everyone was super friendly and kind. They have several different classes at different times of the day. We did Back Pain focused Yoga for 11 EUR and it was incredible. We loved the teacher and loved that she did it both in Romanian and English so that we could understand the class. 100% recommended.
I love this place. The owner is very friendly and went out of his way to show us around and make us feel welcomed. I recommend it to anyone looking to get out of the quotidian and enjoy some peace and relaxation.
Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Alexa ZarescuAlexa Zarescu
16:02 05 Mar 22
An amazing place for self discovery and much more. The space is superb, the host so nice and all the people finding their way to here are so nice.Is not only yourself that you find in here, but also great people.The light, the smell and the sounds, all cozy.Highly recommend.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language