+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

WORKSHOPS

Time

All Day

Date

15 - 17 Sep 2023
Expired!

SO HAM – Aṣṭāṅga, Vinyasa, Yin – Yoga Alliance Accredited 200h Teacher Training Course

Aṣṭāṅga, Vinyasa, Yin 

Work Is The New Cool! Make It Fun !

Cursul de 200h revine într-o variantă perfecționata pentru ca mergem pe principiul ”Kaizen” în tot ceea ce facem!
Devenit deja tradiția noastră, fiecare curs devine o variantă și mai bună.

Timpul, atenția și energia sunt sunt cele mai importante resurse  în ziua de astăzi.

Atât claritatea informației cât si o minte clara conferă independența si putere.

Meditația coordonează mintea către claritate, iar cu o minte clara, este mult mai ușor sa distingem bucățile de informație valoroasă.

Yoga este un teritoriu alunecos și pentru că este EXTREM de vast, sunt foarte puțini cei care studiază și sintetizează informația cu succes și elocvență.

Cursul YogNova de 200 h are ca scop navigarea  tradițiilor clasice si inevitabila lor evoluție, conservând si respectând autenticitatea acestor tradiții, dar si adaptandu-le la viața moderna de acum.

Majoritatea cursului va fi ținut în limba română în marea parte, dar vor fi și câteva segmente în limba engleză, doar pentru perspectiva celor care vor sa călătorească și sa predea clase yoga unui public internațional.

Stil 

&

Obiectiv

În mod concret, vom investiga fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-Vinyāsa-Yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri.

– Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

– Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;

– Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

– Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță.

Vizitam colțuri diferite ale istoriei si tragem concluzii intelectuale si senzoriale. 

Conținut

&

Acreditare

Dacă totuși ești curios/curioasă să afli mai multe despre TTC, e bine de știut că școala noastră este acreditată de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde:
Yoga Asana Techniques, Anatomy & Physiology, Yogic Philosophy, Lifestyle & Ethics, Teaching Methodology,  Practicum.

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural:

– Clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin)

– Istorie și filosofie Yoga;

– Anatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga;

 Āsana clinic – laborator zilnic în care analizam tehnic posturi din seria I și II din Ashtanga , precum și alte câteva din Hatha generală.

– Meditație – clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, walking buddhist meditation;

– Prāṇāyāma, bandha, mudrā, chakra, chanting, kriyā (modalități de purificare);

– Use of props – folosirea curelelor, cărămizilor și altor instrumente pentru a intra mai bine în postură;

– Ajustări Fizice – tehnici de manipulare a corpului pentru a intra în postură sau pentru a o intensifica;

– Sequencing – înțelegerea algoritmilor de creare a unei clase Yoga și aplicarea acestora;

– Teaching Practice – ateliere în care veți avea șansa să predați segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale;

– Seva – serviciu –  Karma Yoga

– Mouna – tăcere (vipassana de o zi)

 Ayurveda 

– Dieta Yogică 

 Yoga Business – sesiuni despre marketing, organizări de evenimente și public speaking, prezentate de specialiste în domeniu: Luiza Delea (marketing), Odile Leoveanu (event organiser) și Teodora Metiu (public speaking);

– și teme pentru acasă

PERIODA DE DESFASURARE:

15, 16, 17 Sept

22, 23, 24 Sept

13, 14, 15 Oct

27, 28, 29 Oct

17, 18, 19 Nov

25, 26 nov Exams

+ 10 ore bonus de Ajustări avansate

Orar Orientativ:

07.00 – 09.00 CLASĂ ASANA

10.00-11.30 TEORIE

11.45 – 13.30 ANALIZĂ ASANA

14.30 – 15.30 TEORIE

15.45 – 17.45 CLASĂ ASANA

18.00 – 19.00 MEDITAȚIE

PREZENTATORI:

VLAD SOVAREL

ALEXANDRU BURLACU

HORIA TEODOR COSTAN

SILVIU CONSTANTINESCU

ANGELICA MITREA

LUIZA DELEA

TEODORA METIU

ODILE LEOVEANU

HITESH BHATT

ADRIANA CRUCEANU

DAN MAT

PROFESORI SI PREZENTATORI

Vlad Sovarel – traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika).

Vlad conduce Asociația de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.


Angelica Mitrea 
a început studiul Ayurvedei in anul 2001, în cadrul AMN, a urmat apoi cursuri de Ayurveda organizate de Ministerul Sănătații, SMAR (Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania), cursuri practice de limba sanskrită aplicate pe texte de medicină indiană. iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoașterii ayurvedice.

Din 2004 a susținut săptămânal cursuri și conferințe, a scris articole apărute în publicații din România și India, precum și o carte în curs de publicare. În 2016 a realizat Kuti Praveshika, considerată a fi cea mai dificilă terapie ayurvedica, presupunând izolarea timp de 45 de zile în întuneric complet. În prezent, conduce Indian Herbal, urmărind să faca accesibile în România remedii naturale bazate pe formule ayurvedice tradiționale.

Horia Teodor Costan

”Sunt pasionat de sănătate prin mișcare și lucrul cu oameni. Am descoperit asta la 6 ani, când m-au dus părinții la karate (ca să îmi folosesc energia și la altceva în afară de stricat lucruri prin casă și “sport sangeros” cu fratele).

Am continuat pe această cale licențiându-mă în Balneofizikinetoterapie și Recuperare Medicală la UMF Carol Davila Bucuresti și master în Nutriție și Remodelare Corporală la UNEFS București.

Activez în domeniul recuperării medicale din 2005. Am început ca fizioterapeut voluntar la Spitalul Floreasca, iar în  2015, dorind să pun accentul pe prevenție, am obținut acreditare de instructor fitness personal, la Fitness Scandinavia cu aplicare imediată.

Sunt Teacher și Master Trainer Yoga, instructor de Pilates, cu certificare internațională. Continui să îmi îmbunătățesc cunoștințele participând la cursuri și workshop-uri.”

Alexandru Burlacu

Alex a absolvit Facultatea de kinetoterapie și motricitate funcțională și, ulterior, un Master în recuperare și reeducare motrică și stomato – funcțională.

Alex este kinetoterapeut al echipei de handbal masculin juniori CSS2 București și kinetoterapeut specializat în recuperarea sportivilor de performanță în Baza Olimpica Sportivă București. Este este pasionat de mișcare și de cele mai interesante metode de recuperare sau de creștere a mobilității și cu el vei afla despre tipurile de articulații, grade de mobilitate și factori ce afectează lipsa mobilității, vei învăța tehnici de facilitare neuroproprioceptive pentru îmbunătățirea mobilității și vei face exerciții specifice pentru îmbunătățirea propriocepției.

Silviu Constantinescu

Silviu a fost proful meu de Handstands din Romania. Am învățat multe de la el. Direct și indirect. Tenacitatea lui este o inspirație. Dar și onoarea, profesionalismul și simțul umorului (nu știa ca voi scrie asta despre el ;)) ).

În Septembrie la cursul de 200 ore, Silviu va ține câteva clase tip workshop și prezenta secretele lui de a construi secvențe. Promitem o experiență bogată și unică.

Adriana xoxo

Adriana Cruceanu

Adriana conduce clase tehnice și teoretice Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice.

Luiza Delea, cu 25 ani experiență in marketing in companii naționale și internationale (McCann, Connex, Vodafone, Altex, Coty) este yoghina și nutriționista. Nu mai e nevoie sa va spunem ca puntea aceasta între marketing și nisa noastră o face o comoara vie de care trebuie sa profitați! 🙂
Ca viitori instructori de yoga, poate chiar deținători de studio yoga, o promovare inteligenta, ingenioasa și eficienta este cheie. Este, poate, una dintre cele mai provocatoare aspecte ale acestei frumoase profesii. Dar, dacă este bine făcută, soluțiile vor fi creative, personalizate și autentice și de aceea vor funcționa! 🙂 Aici va veni magia Luizei.
Veniți cu intrebari, propuneri, dileme!

Odile Leoveanu 

Ce are carisma cu organizările de evenimente? Multe. Și asta o veți afla cu Odile.

Event organiser extraordinaire, invitata noastră este unul din cei care trag toate sforile din spatele festivalului Summerwell. Jucăușă, creativă și foarte eficientă atât în viața profesională, cât și în practica yoga, Odile va avea multe să împărtășească vis-a-vis de organizări de evenimente și mini-evenimente.

Veți învăța trucuri savuroase prin care inițiativele voastre să fie personalizate și inedite. Cross-promo, secret parties, dj yoga parties și multe altele – trecem prin toate în workshopul acesta. Puneți multe întrebări și depășiți-vă granițele propriei voastre creativități.

Teodora Metiu

Atât eu, cat si câteva yoghine de la studioul nostru am participat la cursurile de public speaking ale Teodorei și asta ne-a făcut sa vrem mai mult și sa va introducem și pe voi. Vorbitul în public într-o maniera elocventa, clara, sigura și simpla este un instrument de care toți avem nevoie. Carismatica, simpatica, dar și foarte generoasa prin implicarea ei totala intr-o sala de curs și mai important, intr-o sala cu oameni, Teo ne va arata cum sa folosim niște trucuri simple, dar eficiente în comunicarea cu ceilalți. Vocea, tonul, frecventa cuvintelor, vorbitul în punct, sau în virgulă, pauzele sunt câteva din temele workshopului sau. Veniți cu întrebări!

Iata doar câteva din avantajele acestui antrenament bine făcut:

  • – Poți vorbi în public despre produsele sau serviciile companiei la care lucrezi – sau avantajele oferite de practica yoga 🙂
  • – Poți produce content video pentru rețelele de socializare
  • – Poți modera ședințe sau întâlniri de lucru (fizice sau online)
  • – Poți participa în emisiuni radio și TV
  • – Poți realiza propriul tău podcast
  • – Poți înregistra audio-book-uri
  • – Poți motiva echipe

Cu siguranta veti vrea mai mult decât workshopul de la noi cu Teo, astfel ca o puteti gasi la: https://teodorametiu.ro

Hitesh Bhatt provine dintr-o familie de yogini dintr-un sat din Himalaya, India. Practică, așadar, Yoga din copilărie, atât āsana (Yoga fizică), cât și filosofia Vedānta. Din anul 2018 locuiește în România unde predă clase de Yoga-āsana, Yoga-nidrā, prāṇāyāma, mantra și filosofie, atât în cadrul orelor de studio, cât și la evenimente cu astfel de tematici. Hitesh călătorește, practică și predă Yoga în multiplele sale forme și cântă. Instrumentele sale sunt: bansuri (flautul indian), didgeridoo și percuția (djembe și darbuka). Vom putea experimenta sunetele acestor aceste instrumente exotice în cadrul cursului.

Dan Mat 

Dan este colegul meu de practica din anii în care practicam în Londra cu minunata Eileen Gauthier. Vine cu un background cultural bogat și ne oferă aceeași bogăție de informație tehnica și teoretica în yoga, de la Ana Forrest Yoga, la Ashtanga, Dharma Mitra, Cappoeira, Qigong și HandStands. De când este în România, Dan ne-a asistat de multe ori cu workshopurile de handstand și vinyasele lui memorabile. Nici o clasa nu este ca cealaltă și fiecare ne lasă cu ceva nou.

COST:

1650 EU (avans: 900 EU)

(**1 lună de abonament nelimitat inclusă în acest cost).

BONUS: curs de ajustari HANDS ON in 2024

– CAMPANIA DE 10 % DISCOUNT PENTRU CEL MAI SCUMP ARTICOL = alege între: 1 an abonament, 6 luni abonament, 200 hour TTC, Cursul Rocket + Arm Balances and Backbends, retreat achiziționat în 2023.

DISCLAIMER: 

* În cazuri de de forță majoră, situații personale extreme sau cauze care țin de organizator, Yoga Nova va returna suma plătită până la momentul apariției respectivului eveniment.

**În cazul în care datele anunțate de organizator sunt afectate de restricții guvernamentale (în contextul pandemiei), ne rezervăm dreptul de a reprograma datele de curs (cu cea mai mare disponibilitate de a găsi date accesibile majorității cursanților).

Date

15 - 17 Sep 2023
Expired!

Time

All Day

Activity

WORKSHOPS
5.0
Based on 275 reviews
powered by Google
js_loader
5.0
Based on 275 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Alexa ZarescuAlexa Zarescu
16:02 05 Mar 22
An amazing place for self discovery and much more. The space is superb, the host so nice and all the people finding their way to here are so nice.Is not only yourself that you find in here, but also great people.The light, the smell and the sounds, all cozy.Highly recommend.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language