+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

WORKSHOPS

Time

5:30 PM - 9:00 PM

Location

> Sambodhi | SALA 3

Date

08 Jun 2024
Expired!

Respirația Pneuma

Dincolo de minte și de corp, dincolo de percepția cotidiană cu care suntem obișnuiți, există întregi domenii ale inconștientului care se pot experimenta în mod direct

Respirația pneuma este o tehnică puternică, eficientă, naturală și sigură de a induce o stare de conștiență extinsă. Este un proces psihologic și spiritual ce are un bun potențial de autocunoaștere și vindecare emoțională.

Rădăcinile sistemului se regăsesc în șamanism, respirația focului din yoga, vipassana și respirația holotropică. Respirația pneuma cât și sistemul de psihoterapie transpersonală, analiza pneuma, au fost dezvoltate de către psihoterapeutul și șamanul peruan Juan Ruiz Naupari.

Scopul acestei experiențe este de a ne reconecta cu natura noastră divină care este ascunsă în adâncimile ființei noastre. Prin această conexiune cu principiul dragostei absolute se pot procesa conținuturile psihice ce se relevă în timpul experienței din abisurile minții.

Experiența mistică, experiența divinității, nu este ceva ce se rezumă la anumite persoane speciale ce au trăit acum câteva sute sau mii de ani. Este ceva ce fiecare dintre noi poate trăi în mod direct. Întrebat dacă crede în Dumnezeu, CG Jung răspunde nu este necesar să cred, știu.

În viziunea pneuma vindecarea suferințelor de origine psihică apare ca un proces în urma reconectării noastre cu divinitatea lăuntrică.

Experiențele pe care le pot avea participanții sunt variate și foarte personale. Respirația poate provoca trăiri pe oricare palier al ființei umane: corporal, emoțional, mental și spiritual. Pot varia de la o simplă relaxare până la experimentarea uniții cosmice, a principiului non-dualității.

Astfel de la un nivel superficial la cel mai profund experiențele relatate se cataloghează în patru categorii, strâns legate între ele:
a. Experiențe abstracte/estetice: Schimbări ușoare de percepție, cogniție și dispoziție. Pot apărea percepții ale unor fluxuri de energie care deblochează emoții reprimate, iar acest lucru duce la trăirea unei stări de bine.
b. Experiențe biografice: Contactul cu inconștientul personal, accesarea experiențelor reprimate cu caracter puternic emoțional, procesarea experiențelor traumatice din trecut, în special din copilărie
c. Experiențe perinatale: Contactul cu inconștientul transbiografic, experiențe legate de naștere și viața intrauterină. Aici de vorbește despre trauma nașterii.
d. Experiențe transpersonale: Contactul cu inconștientul traspersonal (de dincolo de persoană) – transcenderea ego-ului și limitelor de spațiu și timp – amintiri ancestrale, rasiale, colective, arhetipuri, figuri mitologice, identificarea cu plante sau animale etc. până la cea mai profundă experiență mistică = experimentarea unității cosmice, conectarea cu sursa divină, cu dragostea absolută.

Acest proces este suținut de facilitatori anterenați în mod special pentru a răspune diverselor situații ce pot apărea. Avem grijă ca spațiul să fie sigur pentru toți paricipanții și avem maxim respect pentru procesul ficăruia.

Atelierul durează aproximativ 3 ore jumătate și este format din urmăroarele etape:
a. prezentarea sistemului și primirea instrucțiunilor
b. meditație și setarea intenției
c. respirația propriu zisă – această parte se realizează întins, cu ochii închiși și este asistată de muzică evocatoare din marile tradiții spirituale ale lumii și nu numai. Durează două ore.
d. integrarea experienței nonverbal prin desenarea unei mandale
e. integrarea experienței verbal prin împărtășirea de grup

De ce lucruri am nevoie?
Pentru a participa la atelier fiecare participant are nevoie de haine lejere, o saltea gonflabilă sau un izopren mai gros, confortabil, o păturică și o pernă și un instrument de scris și ceva pe care se poate scrie experiența.Este indicat să nu aveți stomacul plin cu mâncare în timpul sesiunii și desigur să nu fiți sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Contraindicatii
Este contraindicat ca persoanele care suferă de următoarele afecțiuni să participe la atelier: probleme cardiovasculare (tensiune mare, anevrisme , infarcte anterioare, hemoragie cerebrală, miocardite, fibrilații anterioare ș.a.), persoanele care suferă de convulsii (în special epilepsie), glaucom, detașare de retină, boli contagioase (ce îi pot afecta pe ceilalți), tulburări psihice severe. Participarea la atelier este contraindicată și femeilor însărcinate.

Mă numesc George Bordian, sunt psiholog clinican și psihoterapeut transpersonal și te invit să iei parte din acest proces.

Înscrie-te la atelier și pornește către o nouă aventură de descoperire a sinelui profund.

Cost de participare: 200 Lei.
Inscrie-te pana pe 23 mai la pretul de Early Bird: 150 Lei

Rezervă locul la atelier prin plata în următorul cont: Bordian F. George-Tiberiu Cabinet Individual de Psihologie RO40BTRLRONCRT0CJ2397201

George Bordian. Psihoterapeut & Psiholog Clinician

Organizer

George Bordian. Psihoterapeut & Psiholog Clinician
Email
bordiangeorge@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=414

Pornesc de la ideea că adevărata noastră esență nu încape în niciun cuvânt oricât de generos ar fi. Și dacă luăm în considerare că totul se schimbă, lucrurile se complică și mai mult. Cu toate astea voi tenta o descriere. Ca profesie lucrez ca psiholog clinician și practic psihoterapia transpersonală (dar sunt bine familiarizat și cu abordarea cognitiv-comportamentală). Am și cabinet. Transpersonala rămâne totuși dragostea mea. De ce? Pentru ca unește două ramuri de interes ale ființei mele, anume psihologia și spiritualitatea. Psihologia o studiez riguros din 2014 și sunt interesat și de latura ei științifică. Vreau să fac și cercetare (mă crezi dacă îți spun că meditația duce la creșterea materiei cenușii din anumite zone ale creierului?). Consider că e foarte important să avem un fundament stabil al raționalității și o personaltiate armonioasă chiar dacă firul rațiunii se termină la un moment dat când intrăm în domeniul trans-raționalului, trans- personalului. Dar fară fundament stabil nu ne jucăm. Cum zice Ken Wilber evoluția presupune transcedere și integrare. Asta însemnă că nu renunțăm definitiv la minte ci o integrăm alături de alte aspete mai vaste ale ființei. Îmi plac mult teoriile, sistemele, modelele, înțelesurile. Dar să stiți că nici la practică nu stau rău. Pe langă psihoterapia personală, dezvoltarea personală și lucrul în diverse ateliere, m-am avântat și pe calea spirituală experimentând o sumedenie de metode și căi. Disciplinele ce au rămas aproape de sufletul meu sunt meditația Vipassana, practicile șamanice și pentru bunăstarea corpului câteva asane și ocazional qi gong. Esența e prezența și deschiderea inimii. În credință rămân cu Iisus pentru că ne învață despre iubire, toleranță și iertare. Pe lângă aceste lucruri iubesc natura și mă simt ca acasă atunci când am ocazia să mă conectez cu ea. Țin mult la grija față de planetă. Îmi place să cred că am suflet de artist așa că mă poți găsi la petreceri dansând, impovizând versuri pe loc, mai răruț prin zona de street art ocupându-mă de un mural, cântând tot felul de cântece din mers sau stând pe loc (hei, talentul nu e obligatoriu, impotant e să ne exprimăm și să ne simțim bine). Sunt jumate serios, jumătate cu zâmbetul pe buze. Pentru curioși am și un site: www.georgebordian.ro Mulțumesc că ai citit tot acest text. Te îmbrățișez și ai grijă de sufletul tău.

Date

08 Jun 2024
Expired!

Time

5:30 PM - 9:00 PM

Activity

WORKSHOPS

Location

> Sambodhi | SALA 3
George Bordian. Psihoterapeut & Psiholog Clinician

Organizer

George Bordian. Psihoterapeut & Psiholog Clinician
Email
bordiangeorge@gmail.com
Website
https://sambodhi.ro/organizer/?fesection=organizer&feparam=414

Pornesc de la ideea că adevărata noastră esență nu încape în niciun cuvânt oricât de generos ar fi. Și dacă luăm în considerare că totul se schimbă, lucrurile se complică și mai mult. Cu toate astea voi tenta o descriere. Ca profesie lucrez ca psiholog clinician și practic psihoterapia transpersonală (dar sunt bine familiarizat și cu abordarea cognitiv-comportamentală). Am și cabinet. Transpersonala rămâne totuși dragostea mea. De ce? Pentru ca unește două ramuri de interes ale ființei mele, anume psihologia și spiritualitatea. Psihologia o studiez riguros din 2014 și sunt interesat și de latura ei științifică. Vreau să fac și cercetare (mă crezi dacă îți spun că meditația duce la creșterea materiei cenușii din anumite zone ale creierului?). Consider că e foarte important să avem un fundament stabil al raționalității și o personaltiate armonioasă chiar dacă firul rațiunii se termină la un moment dat când intrăm în domeniul trans-raționalului, trans- personalului. Dar fară fundament stabil nu ne jucăm. Cum zice Ken Wilber evoluția presupune transcedere și integrare. Asta însemnă că nu renunțăm definitiv la minte ci o integrăm alături de alte aspete mai vaste ale ființei. Îmi plac mult teoriile, sistemele, modelele, înțelesurile. Dar să stiți că nici la practică nu stau rău. Pe langă psihoterapia personală, dezvoltarea personală și lucrul în diverse ateliere, m-am avântat și pe calea spirituală experimentând o sumedenie de metode și căi. Disciplinele ce au rămas aproape de sufletul meu sunt meditația Vipassana, practicile șamanice și pentru bunăstarea corpului câteva asane și ocazional qi gong. Esența e prezența și deschiderea inimii. În credință rămân cu Iisus pentru că ne învață despre iubire, toleranță și iertare. Pe lângă aceste lucruri iubesc natura și mă simt ca acasă atunci când am ocazia să mă conectez cu ea. Țin mult la grija față de planetă. Îmi place să cred că am suflet de artist așa că mă poți găsi la petreceri dansând, impovizând versuri pe loc, mai răruț prin zona de street art ocupându-mă de un mural, cântând tot felul de cântece din mers sau stând pe loc (hei, talentul nu e obligatoriu, impotant e să ne exprimăm și să ne simțim bine). Sunt jumate serios, jumătate cu zâmbetul pe buze. Pentru curioși am și un site: www.georgebordian.ro Mulțumesc că ai citit tot acest text. Te îmbrățișez și ai grijă de sufletul tău.

5.0
Based on 374 reviews
powered by Google
js_loader
5.0
Based on 374 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Alice-Georgiana AbabiAlice-Georgiana Ababi
12:59 09 Apr 24
I found this place by sheer luck (& google) and it’s wonderful. They have a variety of classes, warm atmosphere and great instructors. Definitely recommend!
Luiza COMANESCULuiza COMANESCU
06:51 02 Apr 24
It’s all very welcoming, like coming home. The stuff is attentive, the space is breathable. I come there to connect on a deeper level with other beautiful souls 🤍
Roxana FeierRoxana Feier
04:09 02 Apr 24
Lots of different classes, like-minded people, many studio rooms, central. I like going there, there’s always something interesting to attend.
I highly recommend.Best Yoga studio in Bucharest. And i love this Studio. It's affordable, and for the reasonable price, You can find really great classes from truly great teachers. I've been practicing yoga at Sambodhi for more than 2 years now. I met so many great Teachers,peoples with very kind heart.Also i met my first yoga teacher Elena in Romania. Every sunday i go her class at Sambodhi. So for me Sambodhi is like a Home.I Would highly recommend Sambodhi to All Yogis.
Laura Alexandra NitaLaura Alexandra Nita
12:56 21 Mar 24
Lovely yoga studio, plently of classes where to choose from, available every day, nice events and retreats. I would definitely recommend it to my friends.
Gabriela IGabriela I
09:40 17 Mar 24
I attended a few classes and workshops until I became a regular at Rox Barbulescu's class, that I highly enjoy. From the beginning, I appreciated the atmosphere in the studio, all classrooms are nicely decorated, and everyone is nice and welcoming. I recommend this incubator to everyone, specifically mentioning the wide variety of classes, from yoga, pilates, to meditation, qigong and so on. Really lovely place!
Andreea JugaruAndreea Jugaru
10:51 09 Mar 24
Extremely grateful I've found a place like Sambodhi, cause it's more than a place which has all sort of classes, practices, workshops etc. It became a part of my personal healing and growing journey, it's where I've met wonderful human beings that otherwise I most likely wouldn't have met. I've found here support and empathy and an overload of kindness and acceptance. Regardless of which class/practice I'm going to I always feel better, happier, more relaxed, more aligned and without exception I always leave Sambodhi with a smile on my face and thankful I've made it yet to another class. So give yourself this gift that Sambodhi has to give cause it can take sooo many beautiful forms! In a world that tends to be grey, Sambodhi is a 🌈. Namaste 🙏❤️
Maria ConstantinescuMaria Constantinescu
19:19 05 Mar 24
A superlative experience,a reaI yoga practice that helped me more than anything with my health problems,there is a practice for each style of personality,some slower and some faster.Very thankful to the owner and to all the team!
Oana MOana M
19:42 29 Feb 24
My very happy place where I can meet myself. This is not a studio it is a place for the soul. There is attention to every detail, in beautiful house of golden age Bucharest.
Cristiana BucureciCristiana Bucureci
14:06 28 Feb 24
I started at Sambodhi with the yoga sessions and I liked the energy of the place and the people so much that I became a collaborator and now I teach collage workshops. It is my favorite place to relax, find myself and escape from the daily stress of Bucharest.They have a variety of self-connecting workshops through yoga, dance, meditation, creativity, it's impossible not to find something that resonates with you.The teachers are very well trained and attentive to the needs of the students, the environment is friendly, set up in such a way that you can detach and connect with yourself. And the prices seemed very good to me.I recommend the studio with all confidence!!!! 🙏❤️
Mariana GrigorescuMariana Grigorescu
13:05 28 Feb 24
Amazing experience about calm, finding peace and working the body !Always will find a warm welcome with smile and open heart , great teachers ( my favourite Cristina )and for this I am grateful!Thank you !🙏
Angella VecchioneAngella Vecchione
20:16 17 Jan 24
We loooooved the studio and the class! Everyone was super friendly and kind. They have several different classes at different times of the day. We did Back Pain focused Yoga for 11 EUR and it was incredible. We loved the teacher and loved that she did it both in Romanian and English so that we could understand the class. 100% recommended.
I love this place. The owner is very friendly and went out of his way to show us around and make us feel welcomed. I recommend it to anyone looking to get out of the quotidian and enjoy some peace and relaxation.
Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Alexa ZarescuAlexa Zarescu
16:02 05 Mar 22
An amazing place for self discovery and much more. The space is superb, the host so nice and all the people finding their way to here are so nice.Is not only yourself that you find in here, but also great people.The light, the smell and the sounds, all cozy.Highly recommend.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language