+4 0721 344 281
sambodhistudio@gmail.com

Activity

WORKSHOPS

Time

2:30 PM - 5:30 PM

Location

> Sambodhi | SALA 2

Date

11 Jun 2023

„Întâlniri, despărțiri” Atelier de dans-terapie

Cu mulți ani în urmă (chiar înainte de a urma formarea în psihoterapie centrată pe persoană) am descoperit cartea „Eu și Tu” a lui Martin Buber și minunata lui filosofie „a întâlnirii”. A întâlnirii dintre un Eu și un Tu care se văd unul pe celălalt și se simt văzuți, cu universul lor interior unic și foarte particular. Un Eu care nu se întâlnește cu ideile pe care și le-a făcut în cap despre celălalt, ci se situează direct-spontan-transparent, față în față cu acesta. Un Eu care nu pune pe primul plan anumite intenții sau nevoi proprii, ci îl abordează pe celălalt drept un „subiect” pe care îl percepe în integralitatea sa (atât cât este posibil), îl privește, îl respectă în esența sa și nu se distanțează de celălalt pentru a-l studia.

Putem avea această atitudine directă, imediată și în raportarea față de sine – atunci când ne întoarcem către noi înșine printr-un dialog interior caracterizat de aceptanță, confirmare, deschidere, armonie, cu convingerea unicității personale. (Atitudinea opusă fiind aceea de a ne raporta la noi înșine într-un mod impersonal, fragmentat, cu sentimente disprețuitoare și invalidare față de sine, ceea ce ne aduce suferință.)

În acest atelier mi-am propus să explorăm prin mișcare și dans nuanțele fine ale interacțiunilor noastre cu ceilalți. Cum ne pregătim pentru și cum anume începem o interacțiune? Cum ne „mișcăm împreună cu” o altă persoană? Cât de transparente sunt intențiile noastre sau în ce măsură ne putem modela în funcție de celălalt? Avem mai degrabă tendința de a-l urma pe celălalt sau preferăm să dăm noi tonul interacțiunii? Ce înseamnă pentru noi a stabili „limite sănătoase” într-o interacțiune?, și în ce direcție pot să evolueze lucrurile dacă nu le stabilim? Ce se naște în acest spațiu comun dintre Eu și Tu? Cum reacționăm în cazul unei despărțiri, cât de ușor de putem desprinde sau, dimpotrivă, în ce fel rămânem agățați de tot ce a fost?

Ce sau cât păstrăm în noi din celălalt și din tot ce a însemnat relația noastră?
Întreaga noastră viață este un lung șir de întâlniri și despărțiri. Fiecare dintre noi preferă anumite modalități de a intra și de a fi în interacțiuni, iar cunoașterea acestor modalități ne poate oferi o mai mare fluiditate în relațiile noastre.

Cum se lucrează în dans-terapie?
Psihoterapia prin dans și mișcare se centrează pe experiența de a simți mișcarea (drept formă fundamentală de a fi în lume) și pe a găsi o semnificație a anumitor mișcări, sau un sentiment corespunzător acestora. Dansul și mișcarea sunt instrumente pentru a lucra cu sine – și a explora diverse teme, în cazul de față felul cum oamenii se întâlnesc, intră în relații și se despart.
Dansul are oricum o componentă vitalizantă/ relaxantă/ binefăcătoare – dar în dans-terapie activitățile propuse (individuale sau cu partener) vor problematiza diverse aspecte și vor fi alternate cu discuții despre ce am experimentat în mișcare.
Dans-terapia nu presupune a învăța o anumită coregrafie, nici nu necesită abilități corporale deosebite. Este necesară doar dorința de a lucra cu sufletul și cu corpul în mișcare – cel mai adesea, fiind vorba despre mișcare improvizată, așa cum simte persoana în momentul respectiv.
Fiecare explorează în funcție de specificul propriei corporalități – dacă sunteți o persoană atletică, vă puteți provoca mai mult corporal, iar dacă nu prea faceți mișcare sau chiar aveți anumite afecțiuni fizice, vă veți mișca așa cum vă permite starea dvs. Important este ca fiecare să își respecte propriile limite / limitări.

Cine sunt eu?
Alexandra Cucu, psihoterapeut centrat pe persoană (2012), cu o formare secundară în psihoterapie prin dans și mișcare (2016), terapeut craniosacral (2019) și profesor de Yoga (2016). Mișcătoare – cu sufletul și cu corpul, cu vorbele și cu tăcerile.

Datele atelierului
Vă invit duminică, 11 iunie 2023, între orele 14:30-17:30, în primitoarea sală de la Sambodhi Studio, din strada Popa Rusu 16A.
Grupul este limitat la maximum 12 persoane, tariful este de 220 lei/ persoană.

Să ne vedem cu bine la dans!

Date

11 Jun 2023

Time

2:30 PM - 5:30 PM

Activity

WORKSHOPS

Location

> Sambodhi | SALA 2
INSCRIERE
5.0
Based on 275 reviews
powered by Google
js_loader
  • Rezervare
  • Detalii Participant
  • Detalii Plata
  • Confirmare
Participare Eveniment
220 RON
Locuri Ramase: 5
The Participare Eveniment ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
5.0
Based on 275 reviews
powered by Google
js_loader

Ultimele Recenzii

Cristina MartinescuCristina Martinescu
08:08 06 Mar 23
I went to Sambodhi every week in the past month, to yoga classes, guided meditation, reflexology, workshops on manifestation, feminity and family constellations and I can say that the place has a magic of its own. The energy created around there is nothing but pure bliss and enlightenment.The people coming there and the facilitators are kind, open and willing to provide help or support to all the other participants.The facilitators are mostly freelancers so the bookings are made with each of them in particular, also the payment, directly to the facilitator.The studio easily reachable by public transport, being at 13 min walk from University metro station.There is also a small room where you can change, but the belongings must be taken with you in the class as there are no lockers.I truly recommend this place for everyone looking for peace and to learn new technics for emotional self management.Hope to see you there :)
Roxandra ChivuRoxandra Chivu
18:00 28 Jan 23
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul.Namaste ✨
Cristina PCristina P
13:52 24 Jan 23
Super peaceful lovely place to work out relax. All the instructors I’ve been to are great, they adapt flows and classes to the level of the participants. Great experience every time!
AnnaAnna
09:48 24 Jan 23
Beautiful studio, with great instructors and sense of community. Each instructor brings something unique to their teaching style. There’s a variety of classes to choose from and yoga mats/equipment available if you don’t have your own. It is a kind and warm space and I couldn’t recommend this studio enough!
caterina demiancaterina demian
14:51 22 Dec 22
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Nataliya ChekunovaNataliya Chekunova
19:15 14 Dec 22
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Eugénie FournetEugénie Fournet
11:48 13 Dec 22
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Diana MiDiana Mi
19:47 15 Nov 22
Am mers de la mai multe ori, la diferite clase la Sambodhi si impreuna cu mine am mai convins 3 persoane sa vina. Cu totii am fost foarte incantati de fiecare data.Ma ajuta mult atat din pdv fizic, cu durerile de spate, cat si din pdv psihic, linistindu-ma si ajutandu-ma sa ma relaxez. Imi place programul lor si faptul ca pot sa platesc de fiecare data strict pentru clasa la care merg. Clasele sunt foarte variate.
Raluca MarinescuRaluca Marinescu
14:34 19 Sep 22
Locatia este super frumoasa, luminoasa, spatioasa, este echipata cu tot ce ai nevoie pentru a desfasura un workshop de succes! Am fost foarte placut impresionata de ospitalitatea, proptitudinea si energia minunata a gazdei, Marius este un om deosebit care te asista cu multa bucurie in orice ai nevoie.Recomand cu mare caldura oricui cauta un spatiu pentru desfasurarea unui atelier.Iar ca participant, ai de unde alege, exista o multitudine de ateliere, sustinute de oameni minunati care aduc atat de multa bucurie in inimile participantilor.Mereu revin cu placere!
Andreea BoteaAndreea Botea
07:17 29 Jun 22
Since I discovered the place, I came every week for a very authentic yoga practice. People in the studio are nice and friendly and have a good range of yoga classes. Although I stick to Cristina`s class because for me was the best combination of yoga movements and meditation.
Amalia StamateAmalia Stamate
17:41 01 Jun 22
Cautam un studio unde sa pot tine clase de yoga si am venit sa vad Studioul Sambodhi. Mi-a placut felul in care este amenajat studioul, faptul ca este localizat in centru, intr-o zona in care gasesti locuri de parcare daca vii cu masina, dar poti ajunge usor si cu alte mijloace de transport. De asemenea, m-a impresionat curatenia studioului, acest lucru fiind remarcat si de participantii la clase :) Atmosfera este una foarte prietenoasa, Marius are grija ca toti cei care trec pragul studioului sa fie intampinati cu caldura si sa se simta bineveniti.
Ioana GeorgescuIoana Georgescu
17:10 02 Nov 21
Daca stai sau treci prin Bucuresti, iti recomand sa ajungi la acest studio aparte unde vei gasi oameni frumosi si calzi, gata sa te ghideze intr-o practica de yoga blanda sau sa iti ofere un masaj de neuitat :) Ofera-ti o experienta altfel si vino sa cunosti studioul. Poate te va fermeca inca de la intrare, asa cum m-a fermecat si pe mine :)
js_loader
Language