Evenimente Trecute

Event details

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Tehnica Alexander pentru muzicieni

Sala 2

Saturday, 2:00 PM to 6:00 PM
November 12, 2022

000000

Tehnica Alexander pentru muzicieni

Sala 2

Saturday, 2:00 PM to 6:00 PM
November 12, 2022

PRINT
Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Tehnica Alexander pentru muzicieni

“Cele mai remarcabile rezultate, cum ar fi libertatea de exprimare prin libertatea de mișcare sau să poti respira liber, în ciuda emoţiilor, să poţi să te relaxezi și să te bucuri de a cânta la instrument – toate acestea sunt posibile prin Tehnica Alexander”.
Alexander Baillie, violoncelist internațional.
Acest atelier practic oferă o oportunitate unică de a experimenta în mod direct cântatul la un instrument sau din voce, cu o mai mare libertate de mișcare și de expresie, și de a învăța câteva principii fundamentale ale funcționării umane.
**Ce este Tehnica Alexander?
În viața de zi cu zi și deopotrivă în activitățile noastre curente, modul în care ne întrebuințăm corpul depinde de obiceiurile pe care ni le-am format în timp. Aceste obiceiuri pot lucra împotriva noastră și astfel dezvoltăm tensiuni în corp, posturi care conduc la presiune pe anumite zone ale corpului, la oboseală uneori cronică și la performanțe scăzute.
Tehnica Alexander intervine și ne propune să ne evaluăm obiceiurile posturale, să creăm altele noi, să devenim conștienți de corpul nostru și, per total, să lucrăm cu noi înșine la o stare de bine.
**De ce Tehnica Alexander pentru muzicieni?
Ca muzician, Tehnica Alexander îți va fi de folos ca să-ți conștientizezi corpul, să îți îmbunătățești tehnica de cântat (vocal sau instrumental), să știi cum să nu te suprasoliciți, ca ceea ce cânți să sune mult mai natural și mai expresiv.
De exemplu: ca violonist, vei cânta mult mai bine dacă reușești să-ți păstrezi umerii relaxați; ca vocalist, vei observa îmbunătățiri în tehnica ta dacă vei păstra gâtul și ceafa relaxate și vei respira corect.
**Unde se predă Tehnica Alexander?
Muzicieni și viitori muzicieni din toată lumea se bucură de beneficiile lucruri cu această tehnică, la școli de prestigiu: Juilliard School of Performing Arts in New York, The Royal College of Music in London, The Boston Conservatory of Music, The Royal Conservatory of Music in Toronto și nu numai.
În România, Tehnica Alexander a ajuns și la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
**Cine predă Tehnica Alexander?
Anca Sigheti practică Tehnica Alexander de peste 10 ani, iar din 2021 este profesor acreditat. De-a lungul timpului, a urmat cursuri cu o mulțime de profesori de renume, a organizat workshopuri de Tehnica Alexander în București și în țară, iar din 2022 predă opționale la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
**Pentru inscrieri: e-mail catre gmcotet@gmail.com
**Cand: Sambata, 12 noiembrie, 14:00-18:00
**Taxa de participare: 150 de lei

EXCELENT
255 recenzii pe
Andreea Chirita
Andreea Chirita
20. Februarie, 2023.
A lovely place where you can start your day/week properly. Good vibes and a lot of positive energy is inside this magical place.
Cris Enache
Cris Enache
18. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga este un loc cu oameni primitori, mereu gata sa te ajute si informeze, cursurile sunt de o larga varietate si locul in sine este magic, asa cum ma asteptam. Ma bucura faptul ca am gasit un loc unde yoga nu este doar un exercitiu fizic ci in primul rand o ocazie de conectare cu noi insine. Multumesc!
I I
I I
14. Februarie, 2023.
O experienta placuta si relaxanta de fiecare data cu Laura. Saptamana incepe mai productiv dupa o seara de luni urmand ghidarea Laurei. Si sala contribuie si ea la relaxare cu decorul cu luminite si inspiratie din natura. Multumesc
Mirela Zaharia
Mirela Zaharia
11. Februarie, 2023.
Atmosfera placuta, program accesibil, energie faina, revin cu drag de fiecare data.
Ionela Sc
Ionela Sc
6. Februarie, 2023.
Recomand cu drag locatia, profesorii. Am mers la câteva clase pana acum si totul este super, ma bucur ca am descoperit acest loc 😊.
Andreea Chirila
Andreea Chirila
3. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga Studio este un loc special in care vei uita de problemele de acasa. Atmosfera primitoare, instructori bine pregatiti si cu energie pozitiva. Va recomand cu mare drag acest loc minunat!
Maria Cristina Juganaru
Maria Cristina Juganaru
2. Februarie, 2023.
Este un loc cu o energie extraordina si pura! Instructorii sunt minunati si au clase versatile, pentru toata lumea. Locul arata impecabil, foarte curat si dupa fiecare sedinta ma simt de parca plutesc pe un norisor, atat fizic cat si mental 😊. Recomand 100%!
Gabri D
Gabri D
29. Ianuarie, 2023.
Elena top yoga guy
Roxandra Chivu
Roxandra Chivu
28. Ianuarie, 2023.
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul. Namaste ✨
Select Language »