“Cele mai remarcabile rezultate, cum ar fi libertatea de exprimare prin libertatea de mișcare sau să poti respira liber, în ciuda emoţiilor, să poţi să te relaxezi și să te bucuri de a cânta la instrument – toate acestea sunt posibile prin Tehnica Alexander”.
Alexander Baillie, violoncelist internațional.
Acest atelier practic oferă o oportunitate unică de a experimenta în mod direct cântatul la un instrument sau din voce, cu o mai mare libertate de mișcare și de expresie, și de a învăța câteva principii fundamentale ale funcționării umane.
**Ce este Tehnica Alexander?
În viața de zi cu zi și deopotrivă în activitățile noastre curente, modul în care ne întrebuințăm corpul depinde de obiceiurile pe care ni le-am format în timp. Aceste obiceiuri pot lucra împotriva noastră și astfel dezvoltăm tensiuni în corp, posturi care conduc la presiune pe anumite zone ale corpului, la oboseală uneori cronică și la performanțe scăzute.
Tehnica Alexander intervine și ne propune să ne evaluăm obiceiurile posturale, să creăm altele noi, să devenim conștienți de corpul nostru și, per total, să lucrăm cu noi înșine la o stare de bine.
**De ce Tehnica Alexander pentru muzicieni?
Ca muzician, Tehnica Alexander îți va fi de folos ca să-ți conștientizezi corpul, să îți îmbunătățești tehnica de cântat (vocal sau instrumental), să știi cum să nu te suprasoliciți, ca ceea ce cânți să sune mult mai natural și mai expresiv.
De exemplu: ca violonist, vei cânta mult mai bine dacă reușești să-ți păstrezi umerii relaxați; ca vocalist, vei observa îmbunătățiri în tehnica ta dacă vei păstra gâtul și ceafa relaxate și vei respira corect.
**Unde se predă Tehnica Alexander?
Muzicieni și viitori muzicieni din toată lumea se bucură de beneficiile lucruri cu această tehnică, la școli de prestigiu: Juilliard School of Performing Arts in New York, The Royal College of Music in London, The Boston Conservatory of Music, The Royal Conservatory of Music in Toronto și nu numai.
În România, Tehnica Alexander a ajuns și la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
**Cine predă Tehnica Alexander?
Anca Sigheti practică Tehnica Alexander de peste 10 ani, iar din 2021 este profesor acreditat. De-a lungul timpului, a urmat cursuri cu o mulțime de profesori de renume, a organizat workshopuri de Tehnica Alexander în București și în țară, iar din 2022 predă opționale la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
**Pentru inscrieri: e-mail catre gmcotet@gmail.com
**Cand: Sambata, 12 noiembrie, 14:00-18:00
**Taxa de participare: 150 de lei
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.