Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Tabara de Yoga si Osteopatie în Natură

Evenimente Trecute

Event details

  • Zarnesti
  • 08-07-2022 12:00 to 10-07-2022 15:00

Contact event manager

1 2 3 4

Yoga este un stil de viață, o reprezentare a unei stări de spirit în care mintea sănătoasă și corpul sănătos merg mână în mână.
Yoga crează spațiu în corp, deschide, lucrează la creșterea sensibilității și a senzitivității, iar aceste efecte ale practicii se extind în timp la un nivel mai profund de conștientizare și observăm că lucrurile încep să se schimbe, să arate și să se simtă diferit.
Viața este o mișcare continuă, iar organismul uman reprezintă un întreg – spun două dintre principiile osteopatiei. Osteopatia este un sistem integral al stării de bine. Este o filozofie, o știință și o artă în slujba conservării sănătății.

Corpul este setat să funcționeze sănătos, având o capacitate incredibilă de autovindecare și autoreglare.
Ca și ființe complete și complexe avem la îndemână chiar în interiorul nostru toate resursele necesare pentru a ne trăi viața mai conștient, în mai multă armonie, în comunicare mai bună și mai benefică atât cu interiorul cât și cu exteriorul nostru.

Ni se întâmplă de multe ori să ne pierdem atenția, contactul cu sinele și actul de prezență cu ceea ce contează cu adevărat. Nu am învățat să păstrăm, să creștem aceste resurse valoroase.
Prin acest retreat unic, de specialitate, aducem lucrurile împreună, yoga cu osteopatia, exercițiile de pranayama cu sesiunile de meditație, sesiunile de grounding cu mișcări de QiGong. Cu experiența și cunoștințele pe care le avem fiecare în domeniul yoga si osteopatie, am pregătit pentru tine un program complex și variat, unde te vom ghida cu răbdare și bucurie în practicarea acestor arte frumoase.
Împreună vom lucra să punem atenția unde trebuie, plecând de la „mic” la „mare”, de la degetul mic al tălpii înspre creștetul capului, de la cum stăm în picioare, cum mergem, cum respirăm, evoluând treptat spre posturi și practici mai complexe.

Pentru aproape trei zile, vom trăi mai puțin în minte și mai mult în corp.
Te invităm alături de noi în această experiență de prezență la Zărnești, unde frumusețea Pietrei Craiului, a pădurilor ce o înconjoară și a aerului curat de munte, ne vor acompania și ghida pașii acestei trăiri, acestei căutări.
Să nu uităm că mișcarea ne construiește corpul, iar de aici, cu atenție și intenție, observare și răbdare, înțelegere și aprofundare ne îndreptăm spre o viață mai bună, mai autentică, mai aproape de sufletul nostru, mai în contact cu interiorul și mai în echilibru cu exteriorul.

Și-am încălecat pe-o șa (montană),
Și ți-am spus povestea noastră așa (senină),
Și acum te așteptam să experimentezi alături de noi 3 zile de poveste în natură, să te deconectezi de la stres, griji și probleme și să te reconectezi cu tine. Să te detensionezi și relaxezi! Să te încarci cu energie, forță vitală, încredere și o stare de bine de durată!

Programul celor trei zile:

Vineri
12:00 – Acomodare
13:00 – 14: 00 – Masa de prânz
14:00 – 15:00 – Postural mini Workshop/tips and tricks
15:00 – 17:00 – Grounding* apoi relaxare/ retragere în liniște sau plimbare prin pădure sau solicitare ședință osteo**
17:00 – 18:30 – Yoga with props/Restorative session
19:00 – 20:00 – Cină
20:30 – 21:15 – Meditație ghidată

Sâmbătă
7:30 – 7:45 – Opțional: înviorare de dimineață cu mișcări de QiGong***, desculți pe iarbă – grounding*
8:00 – 9:30 – Morning Yoga Activation
9:30 – 10:30 – Micul dejun
10:30 – 14:00 – Relaxare/retragere în liniște sau traseu montan sau solicitare ședință osteo**, opțional – sesiune de pranayama
14:00 – 15:00 – Prânz
15:00 – 17:00 – Relaxare/ retragere în liniște sau solicitare ședință osteo**, opțional – meditație pentru eliberare emoțională
17:00 – 18:30 – Basic Asana Yoga Class
19:00 – 20:00 – Cină
20:30 – 21:15 – Meditație ghidată
21:30 – Foc tabără + Q&A session

Duminică:
7:30 – 7:45 – Opțional: înviorare de dimineață cu mișcări de QiGong***, desculți pe iarbă – grounding*
8:00 – 9:30 – Alignment yoga
9:30 – 10:30 – Micul dejun
10:30 – 13:00 – Relaxare/ retragere în liniște sau solicitare ședință osteo**, opțional – sesiune de pranayama

* Grounding – împământare: presupune să stăm desculți pe iarbă sau pământ, să ne reconectăm în modul cel mai direct cu mama natură și să facem un schimb de energie cu ea. Această practică se bazează pe știința împământării și fizica împământării pentru a explica modul în care sarcinile electrice de pe pământ pot avea afecte pozitive asupra corpului tău.

** Sedințele de osteopatie se pot realiza doar în baza unei programări cu o zi înainte (max 12 locuri disponibile)

** Costul ședinței nu este inclus în prețul retreat-ului
** Preț ședință osteopatie (doar pe durata retreat-ului): 100 ron
*** QiGong – metodă de mișcare din China ce constă în utilizarea exercițiilor lente, cu mișcări ample pentru a optimiza energia din corp, minte și spirit, cu scopul de a îmbunătăți și menține sănătatea și starea de bine generală.

Alături de tine vor fi:
Elena: profesor yoga 200 TTC certificat de Yoga Alliance, cu experiență în practică de peste 7 ani, pasionată de Iyengar Yoga (un stil de yoga didactic, științific, complet și complex) și practicantă dedicată a acestei metode unde se pune accent pe aliniamentul corpului și practicarea corectă a posturilor (dedicație ce a condus-o până în India la Institutul Ramamani Iyengar Memorial Yoga din Pune). Datorită fascinației pentru corpul uman și din dorința de a învăța cum putem și ce putem face pentru starea de sănătate a acestuia ca și întreg, este acum studentă a Institutului Român de Osteopatie, lărgindu-și astfel orizonturile de învățare, aprofundare și înțelegere spre modul în care se poate contribui la construirea și menținerea unei relații armonioase și sănătoase între corp, minte și suflet.

Angela: profesor yoga 400 TTC certificat de Yoga Alliance, cu experiență în practică de peste 7 ani. Pasionată de găsirea echilibrului dintre minte și corp și de colaborarea armonioasă a acestora, Angelei îi plac practicile în care energia respirației se armonizează cu cea a corpului fizic și cu cea a minții. Cu multiple cursuri și workshopuri despre corpul uman, yoga și alte metode de mișcare deja finalizate și în curs de certificare în metoda Self-Intelligence (metodă care ne învață să ne transcendem ego-ul și programele limitative), Angela vă va ghida în meditații de autocunoaștere și redescoperire pentru a vă reconecta cu sinele vostru autentic.

Guest appearance Petru: terapeut manual certificat, cu studii de osteopatie, NKT (terapie neuro kinetica), masaj terapeutic, reflexogen și drenaj limfatic, cu experiență practică de peste 9 ani. Petru a început călătoria terapeutică în calitate de sportiv de performanță: sporturi de contact, arte marțiale și exerciții fizice, pe care le practică de mai bine de 22 de ani. Pe parcursul acestui traseu plin de energie yang, și ca urmare a unor accidentări, a realizat importanța energiei yin, a echilibrului, a terapiilor manuale. Deoarece iubește starea de bine a corpului uman, când acesta trăiește în echilibru și armonie, ni se alătură în acest retreat pentru a ne ajuta sa găsim acea stare care ne este cea mai benefică.

Locație retreat: Pensiunea Top House Zărnești

Contribuția ta:
Preț Early Bird: 975 lei (25% discount până la data de 10 iunie)
Preț întreg: 1300 lei
Dacă nu ai propria saltea de yoga, dă-ne de știre, ne vom asigura că toată lumea are echipamentul complet pentru toate practicile.

INSCRIERE: 0721344281

Prețul include:
* sesiunile de meditație, respirație și practicile de yoga din program
* pensiune completă (începând cu vineri la prânz până Duminică dimineața – cu posibilitatea de a opta pentru meniu vegetarian)
* cazare trei zile/două nopți

Prețul Nu include:
* transport (se poate organiza transport cu microbuzul dus – întors, sau car-sharing cu mașinile personale)
* ședințele de osteo See less

Select Language »