Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Introducere în Tehnica Alexander

Evenimente Trecute

Event details

  • Sala 2
  • December 11, 2022
  • Sunday, 2:00 PM to 5:30 PM

Contact event manager

1 2 3 4

***Ce este Tehnica Alexander?
În viața de zi cu zi în activitățile noastre curente, modul în care ne întrebuințăm corpul depinde de obiceiurile pe care ni le-am format în timp. Unele obiceiuri pot lucra împotriva noastră și adesea nu suntem conștienți de ele. Dezvoltăm tensiuni în corp, posturi care conduc la presiune în anumite zone ale corpului, la oboseală uneori cronică și la performanțe scăzute.
Putem irosi multă energie având tensiuni nenecesare în corp, gânduri de prisos sau nefiind cu adevărat prezenți în activitatea pe care o desfășurăm.
Tehnica Alexander intervine și ne propune să ne evaluăm obiceiurile posturale, să creăm altele noi, să devenim conștienți de corpul nostru și, per total, să lucrăm cu noi înșine la o stare de bine.

***Unde se predă Tehnica Alexander?
În special performeri din toată lumea se bucură de beneficiile lucruri cu această tehnică, la școli de prestigiu: Juilliard School of Performing Arts in New York, The Royal College of Music in London, The Boston Conservatory of Music, The Royal Conservatory of Music in Toronto, dar și în nenumărate școli de actorie și coregrafie.
În România, Tehnica Alexander a ajuns și la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

***Nu numai artiștii se bucură de beneficiile acestei tehnici!***
Tehnica Alexander ajută în multe arii: statul îndelung pe scaun și lucrul la computer, dureri diverse, îmbunătățirea prestației artistice, sport și exerciții fizice, creștere personală și reducerea stresului, sarcină și naștere.
Învățând să folosești Tehnica Alexander, îți vei îmbunătăți echilibrul și flexibilitatea mișcărilor. Ea îmbunătățește și respirația, claritatea gândului, abilitatea de a gestiona stresul vieții. Vei deveni astfel mai relaxat/ă, mai încrezător/oare și mai sănătos/oasă.

***Cine predă Tehnica Alexander?
Anca Sigheti practică Tehnica Alexander de peste 10 ani, iar din 2021 este profesor acreditat. De-a lungul timpului, a urmat cursuri cu o mulțime de profesori de Tehnica Alexander de renume din toată lumea, a organizat workshopuri de Tehnica Alexander în București și în țară, iar din 2022 o predă în opționale la Universitatea Națională de Muzica din București și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

***Aici găsești mai multe informații: https://www.tehnicaalexander.ro/

Ne întâlnim pe 11 decembrie între orele 14:00 și 17:30
Pentru înscriere, trimite un email la gmcotet@gmail.com
Taxa de participare: 150 lei
Număr limită de participanți: 15

Select Language »