Evenimente Trecute

Event details

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

‘Dacă ai fi un cântec?’ Alchimie sonoră cu CATALIN MILEA

Sala 2

Sunday, 7:30 PM to 9:00 PM
November 20, 2022

000000

‘Dacă ai fi un cântec?’ Alchimie sonoră cu CATALIN MILEA

Sala 2

Sunday, 7:30 PM to 9:00 PM
November 20, 2022

PRINT
Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

‘Dacă ai fi un cântec?’ Alchimie sonoră cu CATALIN MILEA

Cum te simți când asculți o muzică ce te unge la suflet? Ai trăit senzația aceea de regăsire, de sublim, în care te lași purtat de fiecare sunet, simți cum îți mângâie auzul, corpul și pătrunzi într-o altă dimensiune? Acolo, dacă îți dai voie, te contopești cu muzica, deveniți una și aceeași ființă, muzica ești chiar tu iar sunetele devin parte din tine. Închide ochii și vei vedea un câmp de flori care își deschid petalele ca să primească picăturile de ploaie. La fel și celulele din corpul tău sunt însetate de vibrații armonioase, de apă, de soare, de vânt, de cântec de păsări, de pământ.

Muzica este o lume de vibrații. Ordinea în care sunt aranjate sunetele, melodia, ritmul, armonia dintre ele, culoarea și textura lor (un flaut sună diferit de o chitară, un pian..), durata, frecvența lor (mai înalte, mai joase), intensitatea, felul în care o percepem (ascultăm la telefon, din căști sau mergem la un concert live), starea ta de spirit în acel moment, contribuie la ceea ce va însemna această experiență pentru tine.
Pentru mine calea de acces în această lume a venit printr-o revelație. Ascultam în liceu multă muzică pe casete, dar unul singur a fost momentul când am auzit albumul ‘Duke Ellington & John Coltrane’ și am știut imediat că asta voi face, muzica aceea mi-a vorbit, m-am găsit în ea cu totul, am știut că mă voi exprima cântând la saxofon.

Un alt moment în care am devenit conștient de puterea magică a sunetelor mi s-a arătat în decembrie 2018, în Playa del Carmen (Mexic), un orășel-stațiune turistică unde am locuit aproape doi ani, în diferite perioade, moment pe care îl retrăiesc povestindu-l.

Era o noapte caldă cum sunt cele de vară de la noi, se simțea o briză blândă venind dinspre mare. Mergeam spre casă după un jam session cu încă trei prieteni mexicani. Aveam o discuție despre cum gesturile noastre mai mici sau mai mari pot aduce o schimbare în viața fiecăruia și tocmai când conversația era mai aprinsă, ne-am oprit din mers, am amuțit… ce urma să se întâmple ne-a izbit ca un meteorit.

Nu departe de noi se opresc brusc două mașini, din ele coboară doi indivizi furioși care încep să se ia la bătaie în stradă. Priveam șocați la ei fără să facem nimic, noi și încă câțiva taximetriști. Cei doi se iau la trântă aproape să-și spargă capetele de asfalt, unul imobilizat la pământ, celălalt încercând să-l lovească de deasupra. Ceva s-a întâmplat cu mine în acel moment, ceva inexplicabil, pentru că am avut inspirația de a mă duce repede lângă ei… Am scos saxofonul din cutie, am închis ochii și am început să cânt! Am cântat o melodie lirică, sentimentală, cu sunete prelungi. Timpul stătuse o clipă pe loc, era o muzică din altă lume, o coloană sonoră deloc potrivită cu agresivitatea acelui cadru. Reacția lor m-a surprins: s-au oprit, s-au ridicat și au plecat! Am rămas uluit câteva secunde, totul se întâmplase atât de repede.. Mi-am revenit abia când a venit un taximetrist la mine, mi-a întins bacșis 20 pesos și mi-a spus: ‘Tocas bieeeeeen hermano!’ Am început să râd cu lacrimi, făcusem o mare descoperire..
Atunci am înțeles de ce ‘muzica este vibrația iubirii pe înțelesul fiecărei inimi’ (Ioan Gyuri Pascu) și că poate fi un portal de călătorit în timp. Dacă ai trecut prin experiențe dureroase, sunetele te pot vindeca. Sunetele sunt cheile care deschid ușile pe care noi le-am încuiat ‘definitiv’, baricadați după propriile noastre frici, temeri, angoase. Vindecarea prin sunete aduce cu sine acceptare, gratitudine și conștientizarea că ceea ce trăim este vibrația prezentului. Limitările, tensiunile, boala, durerea, tristețea sunt alinate sau amplificate în funcție de frecvențele cu care alegem să ne sincronizăm. Trebuie să vrei și e nevoie doar să te lași purtat de cele pe care le dorești să rezoneze în viața ta.

De câte ori ai mers într-un parc și te-ai oprit din lumea gândurilor tale ca să asculți timp de 10-15 minute cântecul păsărilor? Dacă îl asculți prezent, atent, respiri cu ochii închiși, vei rămâne poate cu un sentiment deplin de calm și sublim ca atunci când pleci de la Sala Radio după o simfonie de Stravinsky. Însă aici ai intrare liberă la cea mai mare sală de concerte a lumii: Natura De Sub Cerul Liber!
Tot ce ne înconjoară e vibrație în diferite forme. Dacă ești un lac și peste tine plutește lin o petală de trandafir va lăsa pe sufrafața apei cercuri line în urma ei. Așa sunt și experiențele noastre în viață, unele crează armonie, calm, pace, gratitudine, bucurie, fericire, iubire, mulțumire, inspirație, speranță, admirație, altele ne pot tulbura profund, pot crea confuzie, tristețe, furie, conflict, disperare, gelozie, singurătate, frustrare, vină, angoasă, resemnare.

Te invit și pe tine să participi la ‘Dacă ai fi un cântec?’ Vibrațiile sunetelor ating profund emoții, amintiri, accesează viziuni, visele și planurile pe care ți le propui, părți necunoscute ale ființei tale, amplificând ceea ce este autentic în tine, mai puternic, sublim, Eu-l tău ideal. Muzica ești chiar tu. Dacă ai fi un cântec cum ar suna el?
(poți găsi acest articol și pe www.catalinmilea.com)
Ești invitat duminică 13 noiembrie să te redescoperi și să ni te alături într-o experiență de la care să pleci într-o stare de levitație și euforie.
Voi folosi mai multe tipuri de saxofoane, clarinet bas, duduk, kaval bulgăresc, bucium, huaca (Mexic), flaute duble andine (Peru & Columbia), instrumente de percuție și boluri tibetane și altele despre care voi povesti dacă vrei să afli.

REZERVARI
0723266323 Whatsapp
Contribuția ta: 120 de ron
Locuri limitate (15)
Câteva recomandări pentru a primi și integra din plin această experiență:
– să ajungi cu 20 minute înainte de ora începerii pentru a te acomoda cu spațiul;
– să porți haine lejere pentru a te putea întinde și mișca în voie;
– să ai la tine apă și fructe pentru a împărți dacă vrei cu ceilalți;
– oferă-i cuiva drag această experiență și fă-i o invitație.
Te aștept cu inima deschisă și cu multe instrumente care abia așteaptă să îți cânte.

EXCELENT
255 recenzii pe
Andreea Chirita
Andreea Chirita
20. Februarie, 2023.
A lovely place where you can start your day/week properly. Good vibes and a lot of positive energy is inside this magical place.
Cris Enache
Cris Enache
18. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga este un loc cu oameni primitori, mereu gata sa te ajute si informeze, cursurile sunt de o larga varietate si locul in sine este magic, asa cum ma asteptam. Ma bucura faptul ca am gasit un loc unde yoga nu este doar un exercitiu fizic ci in primul rand o ocazie de conectare cu noi insine. Multumesc!
I I
I I
14. Februarie, 2023.
O experienta placuta si relaxanta de fiecare data cu Laura. Saptamana incepe mai productiv dupa o seara de luni urmand ghidarea Laurei. Si sala contribuie si ea la relaxare cu decorul cu luminite si inspiratie din natura. Multumesc
Mirela Zaharia
Mirela Zaharia
11. Februarie, 2023.
Atmosfera placuta, program accesibil, energie faina, revin cu drag de fiecare data.
Ionela Sc
Ionela Sc
6. Februarie, 2023.
Recomand cu drag locatia, profesorii. Am mers la câteva clase pana acum si totul este super, ma bucur ca am descoperit acest loc 😊.
Andreea Chirila
Andreea Chirila
3. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga Studio este un loc special in care vei uita de problemele de acasa. Atmosfera primitoare, instructori bine pregatiti si cu energie pozitiva. Va recomand cu mare drag acest loc minunat!
Maria Cristina Juganaru
Maria Cristina Juganaru
2. Februarie, 2023.
Este un loc cu o energie extraordina si pura! Instructorii sunt minunati si au clase versatile, pentru toata lumea. Locul arata impecabil, foarte curat si dupa fiecare sedinta ma simt de parca plutesc pe un norisor, atat fizic cat si mental 😊. Recomand 100%!
Gabri D
Gabri D
29. Ianuarie, 2023.
Elena top yoga guy
Roxandra Chivu
Roxandra Chivu
28. Ianuarie, 2023.
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul. Namaste ✨
Select Language »