Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Duminica 27.02.22, 18:00
Milea și Bălașa ‘Alchemystic Dance’

Event details

  • October 5, 2022
  • Wednesday, 6:47 PM to 6:47 PM

Contact event manager

1 2 3 4

ALCHEMYSTIC DANCE

Cătălin MILEA saxofon sopran, flaut
Gabriel BĂLAȘA handpan și percuții

Din pasiunea pentru sunet și dorința de a transmite vibrații înalte spiritului, doi artiști cu backgrounduri diferite dar cu o alchimie aparte își invită auditoriul la o călătorie de poveste. Cătălin Milea și Gabriel Bălașa activează de mulți ani pe scena românească și internațională, provenind din zone stilistice diferite însă și-au dat mâna pentru a lucra la acest proiect muzical unic în România. ALCHEMYSTIC a luat naștere în 2019 când după numeroase sesiuni de înregistrări cei doi au conturat împreună o muzică ce reunește cu gust influențe din jazz, ritmuri tribale, world music, meditație și sound healing, sonorități care dacă închizi ochii te teleportează în timp și spațiu pe diferite continente sau civilizații îndepărtate, o muzică ambientală dar și melodică, depășind granițele stilistice prin momente de improvizație pură. Sunetele magice al flautului sau saxofonului se împletesc într-o armonie cosmică cu sunetele eterice ale handpan-ului.

Cătălin Milea este considerat unul dintre cei mai activi şi mai apreciaţi muzicieni de jazz ai generaţiei sale. Printre muzicienii cu care acesta a colaborat se numără: Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Damian Drăghici și alții, fiind cunoscut ca un multinstrumentist versatil. A înregistrat albumele Re-Bop Unit featuring Dick Oatts, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni de jazz din New York, albumul Something for Now, înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM, (Rodriguez/Aksunger/Milea), albulmul Evocative alaturi de ghitaristul Dan Mitrofan. Artistul poate fi vazut alaturi de Sonoterra Ensemble, Tetrix Quartet, Bigband-ul Radiodifuziunii Române, Sorin Zlat Qtet, Bucharest Jazz Orchestra și alte proiecte ca invitat.

Gabriel Bălașa, un pictor desăvârșit al sunetelor, apreciat pentru prezenţa sa creativă a susținut concerte la diferite festivaluri naționale și internaționale în Ungaria, Luxemburg, Portugalia, Franța, Anglia, Germania, China, India. Instrumentul său, Hand Pan-ul este relativ nou, inventat în sec. XXI și inspirat de instrumentul Steel Drum, care a fost creat de către doi elvețieni. Fiecare notă conține până la 6 armonici diferite, în timp ce nota centrală conține 7, oferind sonorități incredibile, cosmice, ambientale care trimit spre meditație și o stare de liniște interioară. Explorând sunete și texturi în diferite genuri muzicale, focusul este valorificarea efectelor terapeutice pe care Handpan-ul le poate avea asupra sufletului. După o lungă căutare în care artistul și-a pus amprenta ritmului pe mai multe albume discografice în rol principal și secundar, anul 2018 aduce primul său album solo din carieră “Natural Groove”, descris de muzicianul si compozitorul Ovidiu Lipan ‘Țăndărică’ drept o “sinteză obsesivă a ritmului transpus în armonia universală”.

Likuri youtube:
‘Water of Life’
https://www.youtube.com/watch?v=WA9jtR3uqGI&t=7s
‘Poems under the family tree’
https://www.youtube.com/watch?v=OE5aAnJ5R44
‘Smile in the heart of the sun’
https://www.youtube.com/watch?v=yj1suPHGmc4
’Elegy’
https://www.youtube.com/watch?v=BaQlfi8xLzg
Social media:
Cătălin Milea
https://www.facebook.com/catalinmileajazz/
Gabriel Bălașa
https://www.facebook.com/balasapercussion

REZERVARI
0723266323 Whatsapp
Contribuția ta: 80 de ron
Locuri limitate

Select Language »