Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Duminica 03.04.22, 10:00
„Carne Vie” – Atelier de dans-terapie despre dor, doruri și forță vitală

Event details

  • November 26, 2022
  • Saturday, 3:10 PM to 3:10 PM

Contact event manager

1 2 3 4

De ce un atelier de dans-terapie despre dor?
Cred că de-a lungul vieții m-a ocupat și preocupat mai mereu dorul – pe care adesea l-am transformat, astfel încât să devină sursă de forță vitală, nu de suferință. Nu am făcut asta în mod „programatic”, deci nu dețin o rețetă clară care să dea rezultate garantate în acest sens – dar ce știu e că dansul a fost și este unul dintre elementele care face ca magia asta să se întâmple.

Pare că fiecare persoană are multe doruri – și poate că nu ar fi exagerat să credem că „suntem doruri nesfârșite”, cum citeam pe undeva. Unele doruri sunt orientate spre trecut, altele către viitor. Unele se împlinesc mai devreme sau mai târziu, altele rămân în continuare „de dorit” și putem găsi în ele un rezervor de energie.
Propun acest atelier celor care se simt Doritori să schimbe apăsarea (mai mică sau mai mare a) dorurilor lor în entuziasm, prin dans și mișcare.

Cum se lucrează în dans-terapie?
Psihoterapia prin dans și mișcare se centrează pe experiența de a simți mișcarea (drept formă fundamentală de a fi în lume) și pe a găsi o semnificație a anumitor mișcări, sau un sentiment corespunzător acestora. Dansul și mișcarea sunt instrumente pentru a lucra cu sine – și a explora diverse teme, în cazul de față dorul și forța vitală.
Dansul are oricum o componentă vitalizantă/ relaxantă/ binefăcătoare – dar în dans-terapie activitățile propuse (individuale sau cu partener) vor problematiza diverse aspecte și vor fi alternate cu discuții despre ce am experimentat în mișcare.

Dans-terapia nu presupune a învăța o anumită coregrafie, nici nu necesită abilități corporale deosebite. Este necesară doar dorința de a lucra cu sufletul și cu corpul în mișcare – cel mai adesea, fiind vorba despre mișcare improvizată, așa cum simte persoana în momentul respectiv.
Fiecare explorează în funcție de specificul propriei corporalități – dacă sunteți o persoană atletică, vă puteți provoca mai mult corporal, iar dacă nu prea faceți mișcare sau chiar aveți anumite afecțiuni fizici, vă veți mișca așa cum vă permite starea dvs. Important este ca fiecare să își respecte propriile limite / limitări.

Cine sunt eu?
Alexandra Cucu, psihoterapeut centrat pe persoană (2012), cu o formare secundară în psihoterapie prin dans și mișcare (2016), terapeut craniosacral (2019) și profesor de Yoga (2016). Mișcătoare – cu sufletul și cu corpul, cu vorbele și cu tăcerile.

Datele atelierului
Vă invit duminică, 3 aprilie 2022, între orele 10-13, în primitoarea sală de la Sambodhi Studio, din strada Popa Rusu 16A.
Grupul este limitat la maximum 10 persoane, iar tariful este de 200 lei/ persoană. Pentru înscrieri și alte detalii mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra.cucu1@gmail.com, sau la numărul de telefon 0742586853.
Să ne vedem cu bine la dans!

Select Language »