Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Instructori / Facilitatori

Diana Balmus
Instructor Yoga & Terapeut Sphe-Re

Ma numesc Balmus Ana-Diana, am 32 de ani si sunt instructor de yoga.
Frumoasa mea poveste ce m-a conectat de yoga, a fost acum multi ani, inca din copilarie, cand ascultam casetele de meditatie ale mamei mele, la un vechi casetofon care inca exista la casa părintească.
Nu-mi amintesc exact vorbele de pe acea banda, insa emotia din timpul derularii ei, nu o pot uita; era inexplicabila pentru acea varsta insa este clara in momentul de fata; era Pacea; ma simteam in siguranta, inconjurata de iubire si sustinere in acea Pace. Eram atrasa fara sa stiu de ce anume mai exact, energia era captivanta si chiar tranchilizanta as zice.

Anii au trecut, atentia mea a fost deviata si indreptata spre scoala (am finalizat studiile superioare in Psihologie si in Actorie-UNATC) si am experimentat diverse sporturi cum ar fi: volei, patinaj, arte martiale, inot si dansuri.

Concluzia ar fi ca eram intr-o cautare continua nestiind concret ce caut, dar simteam ca tot ce incerc nu este exact potrivit cu ale mele nevoi, voiam pace si liniste dar si miscarea corpului in aceasi timp, plus emotie si autenticitate. O lunga perioada de autocunoastere si descoperire de Sine a fost si va urma. Hmmm

In timpul studiilor citeam uneori si despre Yoga, insa nu aveam incredere, eram destul de sceptica si reticenta mai ales cand mi se prezenta ceva care apartinea sau avea legatura cu alta religie decat “a mea”, de crestin-ortodox, crescand intr-o familie religioasa…
Cum am prins incredere? Citind si schimband anturajul. Documentandu-ma. Si nu la scoala, ci propria bibliografie adaugand acesteia documentare oficiale despre religii, despre minunatul si impresionantul Univers, despre fascinanta fiinta Umana, despre fizica cuantica.
Deja simteam ca ma apropii, dar de ce anume ma apropiam? Habar n-aveam, dar intuitia imi spunea sa merg inainte.

Anul 2018. An important pentru mine. Cel mai important de altfel deoarece mi-a schimbat viata radical. Am descoperit Yoga, ducandu-ma la cateva clase la diferiti instructori. Un singur instructor mi s-a potrivit, Marius C.; inca particip ocazional si in ziua de azi la clasele lui.
A fost dragoste de la prima clasa, si nu exagerez! Am stiut ca aici mi-e locul instant, intuitia mi-a grait puternic!

Din acea fata “disperata” ce nu isi gaseste mediul niciunde si nu o multumeste nimic-nimic, brusc am devenit fericita, multumita, determinata, stiind exact ce vreau sa fac de acum-inainte pentru tot restul vietii!! Si mai mult de atat: m-am linistit din cautat !
Era in sfarsit acel sentiment de acasa, chiar mai bine decat acasa defapt, o alta casa pe care o cautam, ce nu era de pe aici se pare…

Vreme de un an, am mers constant si sustinut la Marius, timp in care am invatat treptat prin practica, ce se intampla cu corpul meu, cu mintea si emotiile mele practicand Yoga, dar si la nivel teoretic, citind carti de specialitate. Vazand ca ma simt din ce in ce mai bine, din ce in se mai stabila fizic-psihic-emotional, mi-am spus: “Nu vreau sa ma opresc aici! imi doresc sa impartasesc cu alti oameni metoda aceasta minunata de vindecare si eu voi deveni instructor de Yoga! Vreau sa ajut si pe altii acum ca am inteles cum sa ma ajut pe mine insami!”

In 2019 am participat in Bucuresti, la un curs intensiv de Instructor de Yoga, YTTC Specializat in Ashtanga Vinyasa Yoga si Yin Yoga, In 2020 la doua cursuri: 1. Ayurveda; 2. Introducere in Hatha Yoga iar Universul a venit in 2021 cu un frumos cadou de a primi initiere in Terapia Sphe-Re, o terapie care lucreaza la nivel energetic inalt, pur, ce ajuta la indepartarea oricarui obstacol care se afla in calea Ta si Pace, terapia avand si numele de Pacea Sacra 🙂 drept urmare, echilibram nivelul grosier-corpul, cu nivelul subtil-psihicul, emotiile si energiile.

Sustinerea claselor a pornit indata dupa curs, chiar daca eram plina de emotii si nu ma simteam pregatita. Stiam ca voi invata doar practicand, asa ca mi-am facut curaj si am inceput sa caut colaborari prin diverse metode.
In momentul de fata predau clase de Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Yogasanas , Meditatie, Pranayama și sunt terapeut Sphe-Re.

Evident studiul personal, autodidact, nu s-a terminat si nu se va finaliza cu siguranta in urmatorii 20 de ani, si poate nici atunci… Yoga fiind destul de vasta.

Imi doresc sa am urmatoarea experienta cat mai curand: sa ajung in India intr-un ashram, pentru a intelege mai in profunzime prin simtire proprie cu impact direct, adevarata energie creata intr-un spatiu sacru, captand-o in inima mea, aducand-o acasa, multiplicand-o si impartasind-o din nou cu voi, probabil la un alt nivel.

Cu drag,
Ana-Diana Balmus
Namaste! 🙏🏽


Activitati la Studio

Select Language »