Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Carmina
Instructor Yoga, Terapeut Masaj

De cand ma stiu am fost o fire mai senzitiva/sensibila la mediul in care traiam. Am trecut printr-un carusel de trairi care si-au spus cuvantul pe mai multe planuri. A ma plimba pe la doctori, a face injectii si a lua medicamente era ceva firesc, ca sa nu mai spun ca de multe ori medicii nu gaseau exact motivul afectiunilor mele si atunci prescriau ce se putea la modul general, ceva apropiat de simptomatica mea. Toate au inceput sa se mai linisteasca in momentul in care am inceput sa practic sport de performanta (dans sportiv), perioada ce a durat 8 ani. Apoi o pauza totala, la care s-au alaturat si o depresie si evident alte afectiuni neidentificate medical, m-au determinat, dupa cativa ani, sa iau fraiele in propriile maini, si a inceput o cautare mai intensa interioara si exterioara.

Aceasta cautare a inceput mai aprig in perioada anilor 2008-2010, dupa o perioada care m-a facut sa schimb aproape totul in viata mea si sa vin mai aproape de ce imi spunea sufletul. Din momentul in care am spus “da”, au inceput sa vina catre mine oamenii de la care sa invat si experientele necesare. In timp ce descopeream si aplicam ce imi facea bine, realizam ca incepeau sa vina catre mine oameni care aveau nevoie sa primeasca aceste informatii pe care eu le descopeream. Am inteles si faptul ca experientele anterioare si oamenii din jurul meu de atunci mi-au oferit ceea ce aveam de invatat si integrat, si m-au ajutat in felul lor sa cresc, sa ma dezvolt (chiar daca a fost dureros).

In timp am trecut prin diverse metode din medicina alternativa si terapii complementare, studiate si aplicate pe mine: terapie prin masaj, sound healing, lucrul cu respiratia, terapie prin dans, fitoterapie/plante medicinale, naturopatie, aromaterapie, ayurveda, legatura dintre afectiuni si starile psiho-emotionale si altele asemenea.

Am inteles ca flexibilitatea si libertatea de miscare a corpului este in stransa legatura cu flexibilitatea si libertatea gandirii si a emotiilor. Astfel am explorat alte stiluri de dans( latino, contemporan, diferite dansuri din cultura hip-hop, axis syllabus, contact improvisation etc), diverse forme de miscare (gimnastica, calisthenics, natural movement, play-fight, pilates, tae-bo etc) dar si alt fel de forme de cautare: Yoga (diferite stiluri), Qigong, Zen, Sundao, Meditatii Osho, Vegetalism/Shamanism si multe alte metode si cai de descoperire.

Toate acestea m-au ajutat sa ma cunosc mai bine, sa ma uit la mine in mod sincer, sa ma accept asa cum sunt, atat cat pot, si sa schimb acolo unde se poate cat se poate, si mi-au deschis si schimbat nivelul de perceptie si identificare.

Yoga este una din acele metode care mi-au ramas aproape. Am aflat-o prin 2010 si, autodidacta fiind, am inceput sa studiez, si sa practic asana din 2013. Mi-am dorit sa ajung in India sa aprofundez insa viata mi-a purtat drumul altfel, continuand aprofundarea pe cont propriu. Aflandu-ma mai tarziu intr-un cadru care imi cerea sa dau mai departe ceea ce s-a asezat in mine pana atunci, am decis sa ma atestez ca si profesor la o scoala inregistrata Yoga Alliance in Romania: Thavathiru Yoga Nova (Yog Nova), cu Adriana Cruceanu si Vlad Sovarel.

Prin practica yoga s-au petrecut multe schimbari in timp, atat fizic cat si pe celelalte planuri, ”in interior si in afara”. Cel mai constant sentiment este acea prezenta in tihna, acea stare de a fi, dincolo de a fi cineva, o stare catre armonie, bunastare.

Schimbarea tine de fiecare in parte, oamenii sunt diferiti si penru fiecare exista o cale prin care sa primeasca ce are nevoie pe drumul sau. Yoga este o cale complexa, cu multe ramuri, dar frumoasa daca rezonezi cu ea.

Select Language »