Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Instructori / Facilitatori

Alex Yogi
Instructor Yoga

Sunt pasionat de Yoga, Wellness, Terapii alternative şi Șamanism. De la vârsta de 24 de ani am început să descopăr diferite metode de a-mi îmbunătății viața. Atunci eram într-o perioadă foarte neplăcută din viața mea și am fost determinat să caut soluții pentru a reuși să am o viață fericită și sănătoasă. Acum am 37 de ani și viața mea s-a îmbunătățit radical.

Acum opt ani am fost ghidat să ajung la prima clasă de Yoga. Eram într-o perioadă în care eu deja mă documentasem mult despre cum să îmi îmbunătățesc viața pe plan mental și emoțional. Studiasem și un pic despre Yoga, dar era ceva foarte superficial. Eu înțelesesem că Yoga este o meditație și îmi doream și eu să pot să practic așa ceva. Însă nu reușeam să îmi creez un obicei de a medita singur.

La un moment dat, am văzut un afiș cu Yoga și eu credeam că este o practică de meditație. Când m-am dus la prima ședință de Yoga, am realizat că de fapt este vorba de un antrenament de posturi și respirații. Se practica și un pic de meditație la sfârșit, dar nu în felul cum mă așteptam eu. După primul antrenament, m-am simțit foarte bine fizic și foarte liniștit mental și am simțit o chemare puternică de a reveni din nou.

După câteva luni de practică săptămânală am început să simt cum mi se deschide corpul din ce în ce mai mult. Simțeam acest lucru când mă duceam să dansez. Simțeam că mișcările mele sunt mult mai ample și mai deschise față de cum erau înainte. De asemenea, simțeam o mare liniște și claritate mentală și emoțională datorită practicii.

Norocul meu a fost să întâlnesc o persoană similară mie ce practica Yoga în mod frecvent. Datorită noii prietenii, am început și eu să practic Yoga din ce în ce mai mult. Cu el am practicat și Kundalini Yoga. Acest nou prieten mi-a recomandat să mă duc în India să practic Yoga într-un ashram. Lucru pe care l-am făcut la scurt timp și care m-a deschis din ce în ce mai mult către Yoga. După trei săptămâni de Yoga zilnică într-un ashram, am simțit că vreau să devin și eu instructor de Yoga.

În 2021, am devenit instructor de Hatha Yoga Clasică, după un curs de 200 ore YTTC la școala Q Yoga Flow, acreditat de Asociația Yoga Alliance. Am dorit să știu exact cum să stau corect în toate posturile din Yoga. Dorința mea este de a deveni și instructor al unui stil de Yoga ce se bazează pe mișcare. Pentru a realiza acest lucru, am simțit că trebuie să îmi simt bine posturile statice.

În februarie 2023, voi fi în India la un curs de 300 ore YTTC de Kundalini Yoga. Eu îmi doresc să mă dezvolt și pe practica de mișcare și de ridicare a energiei în cap.

Eu sunt pasionat foarte mult de dansul de muzică electronică ritmată și rapidă (EDM, Techno, Psytrance, Hardcore, etc.). Yoga mă ajută foarte mult să îmi îmbunătățesc dansul, să pot fi mai mobil, mai amplu, mai echilibrat și mai rapid. Îmi doresc să ajung să țin clase și de dans de muzică electronică. Practica de yoga mă va ajuta să devin și un instructor bun de dans de muzică electronică ritmată și rapidă.

Practica de Yoga are numeroase beneficii, relaxează fizicul, liniștește mentalul și echilibrează emoționalul. Te pregătește și te dezvoltă în așa fel încât poți să conectezi din ce în ce mai mult cu partea ta spirituală. Meditația este cea mai puternică practică din Yoga. Ea are capacitatea de a ridica nivelul de conștiință. În orice stil de Yoga și în orice fel de practică de Yoga, meditația este esența practicii. Capacitatea de a putea fi continuu concentrat în momentul prezentului numai pe practica pe care o execuți, îți va aduce beneficii surprinzătoare.

Eu îmi doresc să împart prin practica de Yoga cât mai multă deschidere, liniște, relaxare, putere, concentrare, echilibru și sănătate.

Eu sunt pasionat de Wellness și am acumulat mai multe practici holistice pentru a crea o stare de sănătate și de fericire interioară. Sunt terapeut fizic și practic un masaj terapeutic pentru a îndrepta coloana și articulațiile, pentru a relaxa mușchii și organele și pentru a stimula circulația energiei și sângelui prin corp. De asemenea practic și masajul suedez de relaxare.

De asemenea sunt și terapeut mental și emoțional. Am învățat că traumele noastre din copilărie au un efect foarte puternic asupra noastră și sunt cauza la toate problemele noastre din ziua de azi. Dacă reușim să accesăm acele traume esențiale din copilăria noastră și să ne eliberăm de ele, vom crea o eliberare profundă și vom putea să scăpăm de problemele noastre din timpul prezent. Acestea pot fi dureri, afecțiuni fizice, boli, tulburări mentale și emoționale, dependențe, alergii, fricii, fobii, etc..

Eu am o abordare holistică a stării de sănătate și fericire și de asemenea văd foarte important să avem o alimentație sănătoasă. Poți să practici foarte mult Yoga, dar dacă nu ai grijă de dieta ta, toată ființa ta va suferii.

Îmi doresc să creez un spațiu de sănătate, de fericire și iubire și să îl împart cu toți cei ce caută și ei așa ceva. Vă aștept cu drag la clasa de Yoga și vă doresc mult succes.

Namaste


Activitati la Studio

Select Language »