Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

19:30 | Sala 1.
Meridian Yoga – Working with the 5 elements – Yin Yoga Practice cu Marina
DESPRE CLASA
INTREBARI  FRECVENTE

În luna Ianuarie te invit la un program de 5 sesiuni de yin yoga, fiecare sesiune fiind dedicată câte unei perechi de meridiane (canale energetice) și câte unui element (apa, lemn, foc, pământ și metal).

Yin yoga este o formă de yoga care se bazează pe conceptele și principiile medicinii tradiționale chineze (MTC). În yin yoga, posturile sunt ținute pentru perioade mai lungi de timp, în scopul de a întinde și a relaxa țesuturile conective din organism. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea circulației qi și la promovarea armoniei între trup, minte și spirit, care sunt concepte esențiale în MTC.

De asemenea, yin yoga poate fi adaptată pentru a se concentra pe anumite meridiane sau elemente din MTC. De exemplu, o clasă de yin yoga care se concentrează pe meridianul splinei ar putea include posturi care întind și relaxează țesuturile conective din zona abdominală și a pelvisului, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea circulației qi în acest meridian.

Iată câteva dintre conceptele de bază ale MTC:
* Qi (chi) – Qi este un termen care se traduce adesea prin “energie vitală” sau “forță vitală”. MTC susține că qi circulă prin tot organismul prin intermediul unor canale numite meridiane. Echilibrul și fluxul adecvat al qi sunt considerate esențiale pentru sănătate.
* Meridiane – MTC susține că organismul are un sistem de canale prin care circulă qi. Aceste canale, numite meridiane, sunt considerate ca fiind căi prin care qi poate fi împins sau tras în diferite părți ale organismului, în scopul de a îmbunătăți echilibrul și sănătatea.
* Yin și yang – MTC vede lumea și organismul uman ca fiind alcătuită din două principii opuse, yin și yang. Aceste principii sunt considerate complementare și se influențează reciproc, iar echilibrul lor este considerat esențial pentru sănătate.
* Elemente – MTC susține că există cinci elemente esențiale în lume: apă, lemn, foc, pământ și metal. Fiecare element este asociat cu anumite părți ale organismului și cu anumite emoții. MTC susține că echilibrul dintre aceste elemente este important pentru sănătate.

Scopul acestui program este acela de a îmbunătăți flexibilitatea, forța și echilibrul corporal, precum și de a promova relaxarea și starea de bine.

Fiecare clasă începe cu tehnici de respirație, urmată de asane și se termină cu o scurtă relaxare sau meditație ghidată.

Programul claselor este următorul:
* 13 ianuarie – Găsirea curajului si determinării – Meridianele Rinichilor și Vezicii Urinare
* 20 ianuarie – Dezvoltarea capacității de a planifica, dezvoltarea viziunii de ansamblu și a creativității – Meridianele Ficatului și a Vezicii Biliare
* 27 ianuarie – Creșterea bucuriei, calmului interior și iubirii – Meridianele Inimii, Intestinului Subțire, Pericardului și Tripului Încălzitor
* 3 februarie – Creșterea stimei de sine, digerea ușoară a informațiilor și a vieții în general – Meridianele Splinei și Stomacului
* 10 februarie – Sporirea entuziasmului, pozitivității și optimismului – Meridianul Plămânilor și Intestinului Gros

Toată lumea este binevenită să se alăture, indiferent de nivelul de practică.
Cost: 55 lei per clasa sau 220 lei pentru toate cele 5 clase.

Te aștept cu mare drag și bucurie!
Hugs!
M

Este prima data pentru mine, exista si clase pentru incepatori?

Majoritatea claselor noastre se adreseaza incepatorilor, si chiar si la cele un pic mai avansate Instructorul va adapta practica in functie de grup. Regula de aur: sa nu fortezi nicioadata daca simti ca e prea mult.

Cum pot face plata sedintei?

Plata se face de obicei la finalul clasei direct la Instructor. Pentru prima data recomandam sa ai numerar cu tine. Majoritatea instructorilor accepta si plata prin Revolut sau Transfer Bancar. Poti verifica ulterior direct cu ei metoda de plata de preferinta.

Se poate face si un abonament?

Da se poate, majoritatea Instructorilor ofera si optiunea unui abonament cu un numar de sedinte. Plata abonamentului se face direct la Instructor, si acesta este valabil doar la Instructorul respectiv.

Cum stiu ce clasa mi se potriveste?

Avem multe clase din care sa alegi. Cea mai buna recomandare pe care o putem face este sa vii sa incerci 3-4 clase diferite pana iti gasesti un stil de practica care iti place si iti aduce beneficii.

As dori sa particip, cum ma inscriu?

Pentru inscriere avem nevoie de numele complet al participantilor si adresele de email ale acestora. Foloseste butonul “INSCRIERE” de mai sus pentru a trimite toate aceste informatii. Mentioneaza si clasa la care doresti sa participi, ziua si ora.

Nu mai pot ajunge, trebuie sa va anunt?

Da. In eventualitatea in care nu mai poti ajunge, te rugam neaparat sa ne anunti. Numarul de locuri oferite la clasa este limitat si poate altcineva s-ar bucura sa stea pe salteluta. Iar pe tine te asteptam cu drag data viitoare.

Ce fel de echipament am nevoie pentru a participa?

Hainute lejere, o sticluta cu apa si salteluta. Daca nu ai salteluta ta, le poti folosi gratuit pe ale noastre. Pe salteluta stam desculti sau in sosete, asa ca nu ai nevoie de incaltari speciale.

Am o anumita conditie medicala ( accident, boala, … ), pot participa?

Este bine sa mentionezi Instructorului inainte de inceperea clasei daca ai suferit un accident sau daca ai o anumita conditie medicala speciala. In acest fel el poate ajusta mai bine postura ta ca sa nu te ranesti si sa te bucuri de beneficiile practicii.


EXCELENT
235 recenzii pe
Vanesa Constantin
Vanesa Constantin
7. Ianuarie, 2023.
caterina demian
caterina demian
22. Decembrie, 2022.
Was looking for that place where you can combine mindfulness, mediation and yoga practices in one place. And the studio offered it all! Everyone here, be that staff, guest or teacher, feels like a close, warm friend ☺️ I recommend Sambodhi to all levels of yoga practitioners 💜
Citeste mai mult
Razvan Arsene
Razvan Arsene
21. Decembrie, 2022.
Sambodhi Yoga Studio este un loc realmente terapeutic. Gasesc aici de fiecare data liniste, caldura, din partea celor cu care ma intalnesc si zambete primitoare. La cursurile de yoga si dans-terapie la care particip realizez din ce in ce mai mult conectarea cu propriul corp, fapt care imi aduce acceptare si impacare. Veniti si veti simti diferenta dupa prima vizita 😊
Citeste mai mult
Flavia Parpala
Flavia Parpala
18. Decembrie, 2022.
Wonderful place with an amazing energy and veriety of yoga classes and teachers. They offer so many other activities as well from massage to sound healing. There’s something for everyone.
Citeste mai mult
Nataliya Chekunova
Nataliya Chekunova
14. Decembrie, 2022.
Great place, I recommend! The studio is a comfortable, energetically pleasant space in the heart of Bucharest. Most of the instructors are English speaking. But, on the other hand, doing yoga and further shavasana in an unfamiliar language forms new neural connections in you;) I wish you wonderful classes in Sambodhi!
Citeste mai mult
Eugénie Fournet
Eugénie Fournet
13. Decembrie, 2022.
Sambodhi Studio is amazing! The rooms are really nicely arranged. You really feel at peace there. Also, there is a great diversity of courses (either more meditation to really energetic yoga). I can only recommend this place :))
Citeste mai mult
Sofia Gheorghe
Sofia Gheorghe
12. Decembrie, 2022.
A very professional yoga studio with a large variety of classes and teachers and a very heartwarming overall atmosphere 🙂
Citeste mai mult
Anca Moraru
Anca Moraru
12. Decembrie, 2022.
O diversitate de clase, accesibile ca dificultate. Locatia este primitoare si usor de ajuns cu diverse mijloace de transport. Recomand atat pentru fizic cat si pentru a exersa relaxarea.
Citeste mai mult
Cris Keisha
Cris Keisha
10. Decembrie, 2022.
Studioul este super, recomand. Ador sesiunile de yoga cu Irina. Evenimentele sunt super in general. Evenimentele cu Sumeia Ananda sunt wow ❤️ Mulțumesc
Citeste mai mult
Select Language »