Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

Sambodhi Logo

Sambodhi Studio

str. Popa Rusu 16A, Bucuresti

19:30 | Sala 1. (din 31 Martie)
Meridian Yoga – Working with the 5 elements – Yin Yoga Practice cu Marina

În luna Ianuarie te invit la un program de 5 sesiuni de yin yoga, fiecare sesiune fiind dedicată câte unei perechi de meridiane (canale energetice) și câte unui element (apa, lemn, foc, pământ și metal).

Yin yoga este o formă de yoga care se bazează pe conceptele și principiile medicinii tradiționale chineze (MTC). În yin yoga, posturile sunt ținute pentru perioade mai lungi de timp, în scopul de a întinde și a relaxa țesuturile conective din organism. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea circulației qi și la promovarea armoniei între trup, minte și spirit, care sunt concepte esențiale în MTC.

De asemenea, yin yoga poate fi adaptată pentru a se concentra pe anumite meridiane sau elemente din MTC. De exemplu, o clasă de yin yoga care se concentrează pe meridianul splinei ar putea include posturi care întind și relaxează țesuturile conective din zona abdominală și a pelvisului, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea circulației qi în acest meridian.

Iată câteva dintre conceptele de bază ale MTC:
* Qi (chi) – Qi este un termen care se traduce adesea prin “energie vitală” sau “forță vitală”. MTC susține că qi circulă prin tot organismul prin intermediul unor canale numite meridiane. Echilibrul și fluxul adecvat al qi sunt considerate esențiale pentru sănătate.
* Meridiane – MTC susține că organismul are un sistem de canale prin care circulă qi. Aceste canale, numite meridiane, sunt considerate ca fiind căi prin care qi poate fi împins sau tras în diferite părți ale organismului, în scopul de a îmbunătăți echilibrul și sănătatea.
* Yin și yang – MTC vede lumea și organismul uman ca fiind alcătuită din două principii opuse, yin și yang. Aceste principii sunt considerate complementare și se influențează reciproc, iar echilibrul lor este considerat esențial pentru sănătate.
* Elemente – MTC susține că există cinci elemente esențiale în lume: apă, lemn, foc, pământ și metal. Fiecare element este asociat cu anumite părți ale organismului și cu anumite emoții. MTC susține că echilibrul dintre aceste elemente este important pentru sănătate.

Scopul acestui program este acela de a îmbunătăți flexibilitatea, forța și echilibrul corporal, precum și de a promova relaxarea și starea de bine.

Fiecare clasă începe cu tehnici de respirație, urmată de asane și se termină cu o scurtă relaxare sau meditație ghidată.

Programul claselor este următorul:
* 13 ianuarie – Găsirea curajului si determinării – Meridianele Rinichilor și Vezicii Urinare
* 20 ianuarie – Dezvoltarea capacității de a planifica, dezvoltarea viziunii de ansamblu și a creativității – Meridianele Ficatului și a Vezicii Biliare
* 27 ianuarie – Creșterea bucuriei, calmului interior și iubirii – Meridianele Inimii, Intestinului Subțire, Pericardului și Tripului Încălzitor
* 3 februarie – Creșterea stimei de sine, digerea ușoară a informațiilor și a vieții în general – Meridianele Splinei și Stomacului
* 10 februarie – Sporirea entuziasmului, pozitivității și optimismului – Meridianul Plămânilor și Intestinului Gros

Toată lumea este binevenită să se alăture, indiferent de nivelul de practică.
Cost: 55 lei per clasa sau 220 lei pentru toate cele 5 clase.

Te aștept cu mare drag și bucurie!
Hugs!
M

EXCELENT
255 recenzii pe
Andreea Chirita
Andreea Chirita
20. Februarie, 2023.
A lovely place where you can start your day/week properly. Good vibes and a lot of positive energy is inside this magical place.
Cris Enache
Cris Enache
18. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga este un loc cu oameni primitori, mereu gata sa te ajute si informeze, cursurile sunt de o larga varietate si locul in sine este magic, asa cum ma asteptam. Ma bucura faptul ca am gasit un loc unde yoga nu este doar un exercitiu fizic ci in primul rand o ocazie de conectare cu noi insine. Multumesc!
I I
I I
14. Februarie, 2023.
O experienta placuta si relaxanta de fiecare data cu Laura. Saptamana incepe mai productiv dupa o seara de luni urmand ghidarea Laurei. Si sala contribuie si ea la relaxare cu decorul cu luminite si inspiratie din natura. Multumesc
Mirela Zaharia
Mirela Zaharia
11. Februarie, 2023.
Atmosfera placuta, program accesibil, energie faina, revin cu drag de fiecare data.
Ionela Sc
Ionela Sc
6. Februarie, 2023.
Recomand cu drag locatia, profesorii. Am mers la câteva clase pana acum si totul este super, ma bucur ca am descoperit acest loc 😊.
Andreea Chirila
Andreea Chirila
3. Februarie, 2023.
Sambodhi Yoga Studio este un loc special in care vei uita de problemele de acasa. Atmosfera primitoare, instructori bine pregatiti si cu energie pozitiva. Va recomand cu mare drag acest loc minunat!
Maria Cristina Juganaru
Maria Cristina Juganaru
2. Februarie, 2023.
Este un loc cu o energie extraordina si pura! Instructorii sunt minunati si au clase versatile, pentru toata lumea. Locul arata impecabil, foarte curat si dupa fiecare sedinta ma simt de parca plutesc pe un norisor, atat fizic cat si mental 😊. Recomand 100%!
Gabri D
Gabri D
29. Ianuarie, 2023.
Elena top yoga guy
Roxandra Chivu
Roxandra Chivu
28. Ianuarie, 2023.
Un loc magic ✨ inspirat din natură în centrul orașului. O comunitate de oameni minunați care pun multă pasiune și iubire în ceea ce fac. Clase de Yoga adaptate pentru orice nivel și disponibilitate, pentru cei matinali sunt clase de dimineață iar cei cu ziua mai plină se pot relaxa seara după agitația de peste zi. Workshop-uri și ritualuri, meditație samanică, constelații, locul in care indiferent cine ești, poți doar sa fii, sigur îți vei găsi tribul și o activitate cu care vei rezona și îți va umple sufletul. O lume mai mica in lumea asta mare și agitată, plină de iubire și armonie creată de un om minunat. Întoarce-te la tine, la natura ta, onoreaza-ți mintea, trupul și sufletul. Namaste ✨
Select Language »